Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Vertrek uit Australië
17-08-2006


Onbijt bij het zwembad
Vandaag gereisd 20 km
Totaal gereisd 26289 km
Temperatuur 35
Weer heet en broeierig

Een pelikaan voor Wouter
Marjam: Het ontbijt is meestal niet inclusief in Australische hotels, maar Rudi heeft voor ons zevenen een ontbijt geboekt. En wat voor ontbijt: een buffet waar Australisch en continentaal wordt gecombineerd. Wouter ziet eindelijk zijn kans schoon een echt Australisch ontbijtje te verorberen: niet alleen roerei, gebakken tomaat en bacon, maar ook worstjes, spaghetti en gebakken aardappelpureeschijfjes. Nicolien leeft zich uit bij de smoothiemachine: je kunt hier zelf je favoriete sapje blenden van versgesneden fruit. Maarten kan zijn geluk niet op: op bestelling worden pancakes gebakken! De toastermachine waar we drie jaar geleden zo enthousiast over waren, was ook hier aanwezig: een soort lopende band waar je boterhammetjes worden geroosterd. Verder konden we kiezen uit verschillende soorten cereals, brood en beleg, en sappen, koffies en theeën.

Ook Holiday Inn is ruimhartig, en we mogen om 12.00 in plaats van 11.00 uur uitchecken. Ruim de tijd om opnieuw in te pakken. In de kamer van de kinderen is helaas een bom ontploft dus die zijn wel even bezig. Martijn spoedt zich nog snel naar Rivers ("die slim-fit bloesjes zijn eigenlijk wel heel erg mooi, vinden jullie niet?") - en om elf uur maken M&M nog een klein afscheidswalkje met Rudi en Frances. En de fishfeeding dan? Ach, niemand heeft er echt zin in. Blijkbaar is er genoeg wildlife en nature geconsumeerd de laatste weken. Als we terug komen in het hotel zijn de kinderen bijna klaar. Wouter ligt languit op bed en klaagt over zijn buik ("Misschien heb ik een beetje veel ontbeten", mompelt hij zachtjes). Om 12.00 uur vetrekt onze shuttlebus naar het vliegveld. Dag Rudi en Frances - when will we see you again? - dag Darwin! Bij het inchecken blijkt dat ons vliegtuig niet om 15.45, maar om 17.10 uur vertrekt. Hebben we lekker bijna anderhalf uur extra om het bruisende Darwin Airport te verkennen... Wel jammer, want nu wordt de overstaptijd in Singapore korter, en we hadden juist gepland om daar te gaan zwemmen. Dat kan daar namelijk, mits je genoeg tijd hebt. Wout gebruikt zijn extra tijd om een pelikaan te kopen van het vakantiekadootje van R & F. Vinden we allemaal erg grappig.

Martijn: Reizen is veel wachten, en deze reis begint wat dat betreft goed. We zijn blij dat we niet via Londen vliegen, want voor vluchten naar Engeland gelden flinke beperkingen qua bagage. Voor andere Europese landen zijn er alleen de gewone beperkingen. We hadden de tassen in de hotelkamer geprobeerd te wegen op een oude personenweegschaal van het hotel, maar die was op tilt geslagen. Bij het inchecken bleken we net twee kilo onder de toegestane honderd te zitten. Gelukkig hoefde de handbagage niet op de weegschaal. De reis verloopt verder voorspoedig. Eerst bijna vier uur naar Singapore, en dan in elf-en-een-half uur naar Frankfurt.


Broodroostermachine


SYO (Squeeze your own)


Eindelijk boarden


Wachten in Singapore

Overzicht verslagen

Disclaimer