Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Camper inleveren in Darwin
16-08-2006


Op de Esplanade in Darwin
Vandaag gereisd 34 km
Totaal gereisd 26279 km
Temperatuur 34
Weer heet

Gekke geluiden bij de vooras
Martijn: Voor de laatste keer staan we op elkaars tenen bij het opstaan en bouwen de we camper om van nacht- naar dagstand (wat overigens altijd snel is gebeurd, zolang de bedden maar verlaten zijn). Op het programma staan de boeiende bezigheden zoals inpakken en schoonmaken. We mogen van de camping wat langer blijven staan, en dat komt goed uit - opperpakker Marjam heeft tijd nodig alle kleren en verzamelde trofeeën in de tassen te krijgen. En dat met de airco aan, want het is flink warm. Stapels prachtige foldertjes verdwijnen in de prullenbak - de ervaring is dat je al dat mooie drukwerk toch niet meer echt inkijkt. En als je dan nog eens iets wilt nazoeken, dan is zelfs de meest onbeduidende attractie uptodate op internet aanwezig.

Tegen twaalven rijden we naar het centrum van Perth, waar we een hotel hebben aan de Esplanade - een prachtige groene boulevard aan zee. Niet ingaan, zegt een taxichauffeur later. "In de haven hebben we zo'n honderd zoutwaterkrokodillen." En dat zijn de ergsten, de hap-slik-weg-jongens, weten we al lang. Na incheck in het hotel rijden we naar het depot van de camperverhuurder, waar een blije mevrouw zegt dat we welkom zijn om haar huis eens te komen cleanen. Zo tevreden was ze over het door ons ingeleverde voertuig. We worden dringend gevraagd om een enquete in te vullen, waarop we eerlijk vermelden dat we niet op alle fronten onder de indruk waren van de KEA-camper. Hij was duidelijk bijna uitgediend, met bijna honderdduizend kilometer en een zeer lawaaiige motor, een hopeloze vering (Rijden: trillen. Slapen: schudden als iemand omdraait), en een versnellingsbak die z'n lenige jeugd allang was ontgroeid. We vertellen de mevrouw dat we ook gekke geluiden horen bij de vooras, en hopen dat de volgende huurder er geen problemen mee krijgt. Want de auto moet er direct weer uit: gisteren belde Kea ons zelfs al op of we de camper misschien een dagje eerder zouden kunnen inleveren, want ze zaten er met smart op te wachten. Wat een business!

Met een taxi gaan we terug naar het hotel, en genieten even van het verfrissende zwembad. Dan volgt een verkenning van het compacte centrum van Darwin. Gôh, alweer winkeltjes met didgeridoos, boemerangs, verkeersborden en theedoeken! Een laatste souveniertje wordt bemachtigd, en dan is daar ineens een Rivers Superstore, boordvol met op te ruimen Kledingstukken. En een spijkerbroek waar de cassière de beveiliging er wél weet af te krijgen! 's Avonds eten we bij een Italiaans restaurant, en slapen vervolgens heerlijk in een ruime hotelkamer.

Marjam: Terwijl Rudi, Frances, Martijn en Wouter de twee campers inleverden, namen Nicolien, Maarten en ik vast een duik in het heerlijke Holiday Inn zwembad. Daar lagen we dan, in het tropenzonnetje aan de rand van het zwembad dat omringd werd door kokospalmen. Voor het eerst hadden we overdag de tijd om te niksen! En wat is het genieten, die ruime hotelkamers met opgemaakte bedden en eigen sanitair. Eigenlijk is languit op bed tv kijken in een airco gekoelde kamer ook wel erg leuk. Maar hoe murw we ook zijn, we trotseren wel de tropische temperaturen om de stad in te lopen. Eigenlijk is er nog een attractie die misschien de moeite waard is: fishfeeding. Met hoog tij komen al 50 jaar lang allerlei vissen uit zee naar de kust om gevoerd te worden. Tegen betaling mag je dat bekijken, als toerist. En zelfs aan meedoen, geloof ik. Maar vandaag laten we dat zitten. Morgen misschien.De zoveelste souveniershop


IJsje in Darwin

Overzicht verslagen

Disclaimer