Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Grotten en kloven
12-08-2006


Ontbijten
Vandaag gereisd 130 km
Totaal gereisd 25678 km
Temperatuur 28
Weer zon, wolkjes

Zwemmen tussen de krokodillen
Nicolien: Weer vroeg op, ook al hebben sommigen van ons nog steeds een beetje last van het tijdsverschil (nouja, met sommigen bedoel ik eigenlijk vooral mezelf). We worden wakker gemaakt door papa die vertelt dat we vandaag een vier uur durende tour gaan doen door Katherine Gorge. Die vertrekt pas in de middag dus daarvoor gaan we naar een ondergrondse grot, oftewel de Cutta Cutta Caves. Klinkt eh... leuk!
De kleine tour door de Cave is erg leuk. Er is veel te zien: stalagtieten en stalagmieten, glinsterende stenen, stenen watervallen. Erg bijzonder! De naam Cutta Cutta is bedacht door de aboriginals, Cutta Cutta betekent namelijk sterren. Waarom sterren? Daarover zijn meerdere verhalen. Bijvoorbeeld door de prachtig glinsterende stenen. Of omdat de aboriginals dachten dat de sterren die 's nachts aan de hemel staan overdag daar opgeborgen werden.

We reden door naar het beginpunt van de volgende tour. Namelijk het Nitmiluk visitor centre. Op de parkeerplaats aten we onze lunch (zo handig! gewoon alles uit de kastjes en koelkast trekken, op tafel en hup: een lunch in elkaar. Op de parkeerplaats!). We moeten dooreten want onze boottour gaat bijna beginnen. Eenmaal aangekomen bij de boot (groot land, grote afstanden en dus standaard 5 minuten lopen vanaf de kassa tot het begin zelf) moeten we een tijdje wachten in de brandende zon, niet erg aangenaam, maar ach.
De tour is erg leuk! We moeten een aantal keer overstappen op het volgende bootje want ze kunnen niet door de kleine watervalletjes heen. Op de terugreis is er een stop om te zwemmen en wat te drinken en te eten. We zwemmen in hetzelfde water waar we net wat zoetwater-krokodillen zagen. Maarja, ze eten geen mensen en aanvallen zijn zeer zeldzaam. Dus dat is niet erg gevaarlijk.

Als we terug rijden vallen Maarten en ik bijna in slaap in de auto en de rest is ook erg moe. Dat wordt een goede nacht!


Stalagtieten


Lunchen


Zwemmen


Werken aan het verslag

Overzicht verslagen

Disclaimer