Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Timber Creek - Katherine
11-08-2006


Camp site. Hek met gaas tegen krokodillen
Vandaag gereisd 300 km
Totaal gereisd 25548 km
Temperatuur 32
Weer stralend

Brandende bomen storten in gorges
Marjam: Ons plan om rond acht uur weg te rijden, werd niet helemaal gehaald. Tenslotte liepen onze bioklokjes nog anderhalf uur achter... Maar voor negenen zoefden (nou ja, met onze Ford is het meer rammelen) we weer over Victoria Highway. Bij het naderen van de stad Katherine werd de lucht een beetje verduisterd door rook. Er zijn hier behoorlijk wat bushbranden aan de gang! Op één plek langs de weg zagen we daadwerkelijk vuur, maar verder lijken de branden ver weg te zijn. In Katherine aangekomen was onze eerste stop het Information Centre. Die branden blijken ons toch behoorlijk te raken. De camping die we in gedachten hadden, vlakbij de ingang van het National Park, werd ons sterk afgeraden: te veel rook. En Katherine Gorge morgen bezoeken? Dat is afwachten. Vandaag was het in ieder geval niet mogelijk: de brandende bomen storten in de gorges, en de boottochten zijn afgelast. We schrijven ons in op het Riverview Caravan Park aan de rand van de stad, dat als grote attractie heeft dat het op loopafstand ligt van de Hot Springs. Gauw badkleding aan en hop naar de bronnen! De springs zijn vlak langs Victoria River, maar hoewel er in de rivier krokodillen zijn, worden ze weggehouden bij de springs. Rondom de camping staat een flink anti-krododillenhek, net als bij de vorige camping in Timber Creek. Wel fijn. De Hot Springs zijn geweldig: zoet stromend bronwater van een graad of 30, compleet met watervalletje, de zon die door de palmen en eucalyptusbomen schijnt, trappetjes die het makkelijk maken om in en uit het water te gaan (je kunt moeilijk springen, want de oever is steil en het water op de meeste plekken ondiep). Jammer genoeg vinden meer mensen het een idyllisch plekje. Hele busladingen zelfs. Maar het blijft een waar tropisch zwemparadijsje. En dat zonder kassa.
We doen nog wat boodschappen in een Woolworths met een zeer uitgebreid assortiment (genieten!). Ai ai, we moeten ons gaan bedwingen, want de voorraden moeten woensdag wel op zijn. Vanavond eten we soep met brood, zoals thuis elke vrijdagavond. Dat ruimt lekker de blikken soep op, en we versieren de boel op met Australische feta en Australische olijven. (De Australische Edammer en Gouda laten we liggen, maar de Deense (?) salami kunnen we niet weerstaan.) We rijden nog even langs het station (een paar kilometer buiten de stad) want hier komt twee keer per week de Ghan langs, de trein tussen Darwin en Adelaide (vv), en natuurlijk ook goederentreinen. Maar helaas, grote hekken en hangsloten houden ons tegen: geen sightseeing op dit stille station in de outback.

Morgen moeten we als eerste informeren bij de receptie van de camping hoe het met de branden in Nitmiluk NP staat, en daar onze verdere plannen op afstemmen.


Victoria River


Hot Springs


Lánge roadtrain


Kamperen in Katherine

Overzicht verslagen

Disclaimer