Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Kununura - Timber Creek
10-08-2006


Mirima National Park
Vandaag gereisd 230 km
Totaal gereisd 25248 km
Temperatuur 30
Weer stralend

Wilde snuivende krokodillen
Maarten: Hè, hè, eindelijk schrijf ik weer. Vannochtend toen wouden Nicolien en ik gaan zwemmmen, We konden gister niet omdat er een Chemische schoonmaak bezig was. Dat duurde de hele dag. Toen wouden we dus vannochtend ook gaan zwemmen maar dat kon niet omdat die Chemische Schoonmaak nog steeds bezig was. Jammer dan. Daarna gingen we op pad. Op naar Timber Creek. Maar eerst gingen we nog naar een Gorge. Dat was heel erg mooi. Toen eindelijk op pad. Na een tijdje kwamen we bij de grens van Western Australia. Hup, in Northern Territory. Opeens 7 en een half uur later (dan in Nederland). Anderhalf uur verschil dus. Toen waren we verder gereden. We waren op een hele rustige weg, die noemen ze een Highway. Als je in Nederland op een Highway rijdt dan zijn er echt 1000den auto's. Hier doen ze lekker rustig en komt er om de 50 KM een auto langs. We rijden dus op die doodde weg en zien een leuke lunchplek tussen de bomen, we slaan af en zien dan ongeveer 10 auto's met caravans staan en een paar campers. Niks rustig. 1 Uur later kwamen bij een afslag en (zegmaar) in die afslag was een brug, een hele grote brug. We mochten niet met de auto op die brug omdat een brug was voor het Leger, want aan de andere kant van de brug stond een soort eiland met een legerbasis derop. Na een paar foto's reden we weer door.
Timber Creek, een roadhouse met een camping, een garage, supermarktje en een paar huizen. Op de camping was het best druk, om vijf uur werden er krokodillen gevoerd (als ze zin hadden). We stonden op een kleine 50 cm brede brug. Er was voor onder en achter ons een mooi riviertje (Timber Creek namelijk), bijna een sloot met mooi helder water, en allemaal planten en bomen aan de zijkant. Er was een vrouw en die had allemaal brood en rauw vlees. Er kwamen al krokkodillen: alleen de oogjes kwamen boven het water uit.
De vrouw die stopte een stuk vlees aan een stok met een touw eraan en stopte hem in het water. Alle mensen die er waren kregen wat brood om aan de "sloot"-schildpadden en vissen te voeren. Het was echt cool! Die kroko die dan heel wild zit te snuiven en aan dat vlees te rukken. Soms gooiden de vrouw ook wat vlees omhoog en dan kwamen er bliksemsnel en paar adelaars op af. Daarna hebben we gegeten (vlees van de Grill, Frietjes van het roadhouse, sla, meloen en komkommer) en nu zijn we de dag rond.

Marjam: De gorge waar Maarten het over heeft was de Hidden Valley, in Mirima National Park. Vanaf de camping keken we uit op de (jaja, daar gaan we weer) 350 miljoen jaar oude rotsen (om precies te zijn waren die rotsen 350 miljoen jaar geleden nog zand, en is in de loop van de jaren dit landschap gevormd, en is het nog steeds onderhevig aan verandering). Nu liepen we aan de andere kant, in die verborgen vallei, en klommen we erop. Gigamooi, en als je boven stond kon je mooi de bungle bungle achtige kleuren en vormen zien. De echte Bungle Bungles (weer een National Park) hebben we rechts laten liggen, vanwege de 4wd en vliegtuigentoegang only. Dan maar geen Bungles. Ook het uitzicht op alle akkers in dit Ord River irrigatiegebied was leuk. Eigenlijk voelden we ons gisteren weer een beetje thuis: niet alleen maar woeste natuur, maar nu ook landbouw. Het gaat dan wel om suikerriet, mango's en papaya's - dus toch weer een beetje apart - en de velden zijn waanzinnig groot, en de landbouwmachines volstrekt onbekend - maar toch is het een beetje vertrouwd. Na de wandeling dronken we onze morning coffee op een schaduwpicnicplekje bij de parkeerplaats. Frances had gisteren speciale boabchocola gekocht, en zittend onder een boabtree hebben we die soldaat gemaakt.

Tijdens de lunch (we doen heus wel meer dan alleen eten en drinken hoor!) werden we getrakteerd op een didgeridoo-optreden van de mensen aan het tafeltje naast ons. Zo leuk! Het was een white Aussie uit Brisbane, en hij wist er grappige geluidseffecten mee te bereiken: eerst een hoppende kangoeroe en vogeltjes, en later een voorbijrijdende auto en roadtrain.


Wout+Nicolien bij 250 miljoen jaar oude rotsen


De legerbrug


Met z'n allen op het '007- bruggetje'


Kroko in actie

Overzicht verslagen

Disclaimer