Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Kununurra en omgeving
09-08-2006


Aan het vijvertje
Vandaag gereisd 50 km
Totaal gereisd 25018 km
Temperatuur 29
Weer stralend

Tour door Kununurra
Nicolien: Vandaag opgestaan om een uur of zeven en meteen aan het ontbijt gegaan. We hadden bedacht 's ochtends naar het VVV kantoor te gaan om wat informatie te krijgen over wat je kon doen in één dag in Kununurra. Ze raden ons een klein tourtje aan om zelf te rijden waarmee je langs de bezienswaardigheden van het stadje wordt geleid. Natuurlijk krijgen we weer een plattegrondje, dat krijg je hier overal namelijk, erg handig!
Eerst rijden we naar een fruitkwekerij met natuurlijk het lokale fruit (Barra Barra genaamd). Denk aan: Mango's, bananen, grapefruits, papaya, strarfruit, meloenen enzovoort. Naast dat ze dat allemaal los verkochten hadden ze ook een soort mini restaurantje met smoothies, fruitsalades, fruit parfait, bananensplit en meer, alles home-made natuurlijk. Natuurlijk konden we dit niet weerstaan en namen we allemaal iets lekkers om aan de waterkant van een grote vijver onder de palmen op te eten. Heerlijk en erg speciaal.
We reden door en kwamen bij een stenenwinkeltje met lokale vondsten.
Daarna kwamen bij nog een fruitkwekerij. Helaas was die wat minder leuk, maar wel grappig.
Toen kwamen we bij een hele gekke oversteekplaats. De weg liep gewoon door een rivier heen! Helaas konden we dit niet doen met ons campertje want het water stond 35cm hoog, en de stroom was te sterk. Maar het was wel erg grappig om te zien.
De laatste bezienswaardigheid van de tour was een rum-makerij. Daar was voor ons niet zoveel aan omdat het nogal vroeg was, dus proeven zat er niet in, er waren geen rondleidingen en bovendien was het winkeltje erg prijzig.

We reden langs het winkelcentrum en gingen de supermarkt in om brood te kopen. We aten onze lunch op de camping met de pizza's van gisteren die nog over waren.

Maarten en ik wouden gaan zwemmen in het enorme campingzwembad en Mam, Pap en Wout wouden het winkelcentrumpje nog bezoeken. We besloten te splitsen en Maarten en ik bleven achter op de camping.
Toen kwamen we tot de ontdekking dat het zwembad dicht was voor schoonmaken!!
Dat was echt super stom want de rest was al weg! Dus konden we ons gaan vervelen tot ze anderhalf uur later terug kwamen. Wouter heeft een hele leuke Australische hoed gekocht!


Lekker!


Geen brug hoor


Boab Tree + Camper

Overzicht verslagen

Disclaimer