Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Fitzroy Crossing - Kununurra
08-08-2006


rode berg bij zonsondergang
Vandaag gereisd 638 km
Totaal gereisd 24968 km
Temperatuur 30
Weer stralend

3 sinaasappels per persoon
Wouter: Vandaag was het weer vroeg opstaan (voor ons Nederlanders dan), we hadden nog zo'n 640 k's voor de boeg! Door de routine die we inmiddels ontwikkeld hadden
wisten we om tien over zeven te vertrekken. Een record!
Onderweg hebben we de eerste met water gevulde floodway die op onze route lag overgestoken, ging prima. We stopten om een smoko (bakkie) te hebben bij een picnic area 180 km van Fitzroy Crossing. Omdat we vandaag een quarantainegebied in zouden rijden, moesten we alle citrusvruchten en fruit met grote pit consumeren voor de grens (ter hoogte van de afslag naar Kununurra aan de Great Northern Highway).
We hadden nog vrij veel sinaasappels, dus vandaag hebben we veel appeltjes van oranje gegeten...

We naderden Halls Creek. Ons was door verschillende kanten verteld dat we niet moesten stoppen, ook niet om te tanken. Er is namelijk vrij veel aboriginaloverlast. Maar omdat de camper niet erg zuinig met zijn diesel omgaat en de tank ook niet zo groot is, moesten we wel. Maar die extreme overlast? Ach, niets van gemerkt. We hebben alleen maar abo's zien lopen en zitten, stil en zonder al te veel bier.

Bij de lunch, weer op een picnic area langs de weg, aten we de laatste sinaasappelen op. Daar hoeven we ons geen zorgen meer over te maken. We rijden weer verder en stoppen in Warmun, waar het beste aboriginal art gallery'tje uit de regio zou zijn. Helaas was de kunst niet erg veelzijdig en daarmee ook tamelijk kleurarm. We tanken nog even en zetten koers naar Kununurra (spreek uit: Kananarra), waar we nog ver voor donker aan komen. Kununurra is de eerste plaats met stoplichten sinds Geraldton! We staan op de Hidden Valley-camping, naast Rudi en Frances en een boabtree en met uitzicht op een rode berg, die met zonsondergang nog roder blijkt te worden...

Voor de verandering bestellen we vandaag pizza. Voor mij een large Aussie pizza met dikke bodem, die ruim 2 kilo blijkt te wegen. Volgende keer bij Valentines Pizzeria in Kununurra geen dikke bodem bestellen dus!


activiteiten onderweg


Lake Kununurra


Aboriginal Art langs de weg

Overzicht verslagen

Disclaimer