Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Boottochtje door Geiki Gorge
07-08-2006


Geen gewone rotsen, maar rif
Vandaag gereisd 50 km
Totaal gereisd 24330 km
Temperatuur 29
Weer stralend

Nog meer krokodillen
Marjam: Vandaag slapen we gigantisch uit: om 7.30 uur staan we pas op. Het is notabene al anderhalf uur licht! We ontbijten in de felle zon, en besluiten onze camper naast die van Rudi en Frances te zetten. Zij hebben een eindje verderop een mooie schaduwplek, en hun buren met een enorme combinatie van zelf-uit-Amerika-geïmporteerde Dodge en caravan (in totaal 18 meter lang) vertrekken vandaag. Een mooie kans voor ons. Martijn rijdt heeeel voorzichtig, zodat we niet alles hoeven op te bergen en vast te zetten. We markeren de plek met stoeltjes, tafel en waslijnen, en rijden naar Geiki Gorge (spreek uit: Giggi) voor het boottochtje van 11 uur. We zitten met 24 man in een open bootje waar 60 mensen in kunnen. De schipper verdeelt ons over de bankjes (allemaal een raamplaats) en vertelt over de geschiedenis van de de gorge, die zo'n 350 miljoen jaar teruggaat. De rotsen zijn geen rotsen, maar een rif. Vroeger (heel vroeger dus) was het hier namelijk zee. Australiers zijn mensen van superlatieven, en hier passen er ook wel weer een paar. Het is namelijk weer erg mooi,indrukwekkend en fascinerend, en er zijn een boel krokodillen. Weer de freshies, de zoetwatervariant. Die worden niet zo heel groot (maximaal drie meter) en zijn niet bijzonder agressief. Toch mogen we geen hand in het water laten hangen, want ze zouden toch eens per vergissing ... dat ze denken dat je hand een beestje is... Het blijven natuurlijk heel primitieve roofdieren. Trouwens, zo primitief zijn ze ook niet, want ze herkennen patronen. Als je ergens wildkampeert, en iedere dag om tien uur water haalt uit een rivier, dan staat dag drie mr Croc je op te wachten. Maar dat is mr Saltie, de zoutwaterkrokodil.

We doen wat boodschappen in de plaatselijke supermarkt, waar we het eerste aboriginalmeisje achter de kassa zien. Eindelijk. Nou schijnt het ook wel lastig te zijn met aboriginals en geld. Ze geven van oudsher namelijk niet om individueel bezit - ze delen alles met hun stamgenoten. Dat moeten ze natuurlijk niet doen met het kassageld...

's Middags zijn we allemaal bezig: wasje draaien, verslagje schrijven, boekhouding checken (het gaat rap!), schelpen uitkoken (want die beginnen me toch te stinken!) en naar het zwembadje op de camping, waar het water 19.8 graden is (brr), omdat ze er zonneschermen boven hebben hangen.

Morgen een lange reisdag voor de boeg.


Allemaal een raamplaats. Petten verplicht


krokodil in het zonnetje


Fitzroy River aan de rand van de camping

Overzicht verslagen

Disclaimer