Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Broome - Fitzroy Crossing
05-08-2006


Donuts!
Vandaag gereisd 380 km
Totaal gereisd 23940 km
Temperatuur 30
Weer stralend

Lunchen onder baobabboom
Marjam: Gelukkig hebben we vannacht allemaal goed geslapen - geen nachtmerries na het avontuur van gisteren. We vertrekken om 8.30 uur van de camping (knap hè? En zonder al te erg te haasten!). We rijden Broome uit, een stad zonder stoplichten maar om de doorstroming van verkeer te garanderen wel wemelend van de rotondes. Een prettige plaats, vonden we. En buschauffeur Jock van gisteren was apetrots. Broome heeft 14.000 inwoners, maar inclusief bezoekers en toeristen wel 40.000. Dus daar is de infrastructuur op berekend. Mooie huizen, ruime wegen (met gesnoeide eucalyptusbomen, netjes!) en allerlei voorzieningen als scholen, een dependance van de universiteit, veel sportfaciliteiten en een McDonalds. Maar daar zijn we niet geweest. Dag stad, we gaan weer de leegte in.

We rijden met twee auto's achter elkaar. Stom genoeg zijn we vergeten de walkietalkies op te laden (speciaal hiervoor meegenomen). Dat doen we vanavond wel. We stoppen af en toe om mooie stukjes Australie te bekijken en lunchen onder een gigantische boabtree (baobabboom). Hij is hol van binnen, zo grappig! Je kunt er zo met een paar mensen in, maar we zijn bang voor enge beesten dus doen het maar niet.
We rijden niet zo snel, onder de 100. Heel zuinig, maar het duurt het wel lang. Om een uur of vier arriveren we in Fitzroy Crossing. We hebben gereserveerd in het kleinste park, Tarunda, maar kijken toch even of het grote Fitzroy River Lodge nog ruimte heeft (heel onsympathiek dat ze niet reserveren, maar wel een mooiere camping). We hebben de laatste twee powered sites. Martijn belt de andere camping af met een smoesje (Simon van de receptie adviseert: "Zeg maar dat je problemen hebt met je auto." Hoeveel mensen zouden dat excuus gebruiken...?) Maarten en Nicolien nemen nog een snelle duik in het zwembad, Martijn bevestigt en betaalt onze tour van morgen (en krijgt per persoon een gratis drankje aangeboden. Wout en Martijn willen wel een biertje, maar dat feest gaat niet door: ze willen een ID van Wout waarmee hij kan aantonen dat hij 18 is. Haha. Nu hebben we een stapel tegoedbonnetjes, die leveren we nog wel in.)
De zon is hier om 17.20 onder, en dan koelt het snel af. We eten toch buiten, omdat we met zijn zevenen niet in onze camper passen.


Vegies langs de weg


Boabtree


Cockatoo Creek, mét water!


Lunch onder baobabboom

Overzicht verslagen

Disclaimer