Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Eighty Mile Beach - Broome
02-08-2006


Tanken bij Sandfire Roadhouse
Vandaag gereisd 399 km
Totaal gereisd 23400 km
Temperatuur 32
Weer stralend

Stad zonder stoplichten
Wouter: Vandaag vertrokken we van Eighty Mile Beach in de richting van Broome. 's Nachts werd de lucht erg vochtig waardoor er overal water op en aan zat, dus ook de was werd er slachtoffer van: voor 9 uur waren we al klaar, maar de laundry die we de vorige dag (16.00 u) hadden opgehangen
was natter dan ooit tevoren, dus vertrokken we pas na tienen.

De camping bij het tachtigmijlenstrand was best aardig (er was
zelfs drinkwater in ruime mate aanwezig), alleen de ablutions waren slecht geregeld: erg weinig toiletfaciliteiten, de kans dat je op een douche of toilet moest wachten was groot.

We vertrekken richting Broome, rijden de weg naar de Great Northern Highway nu nog voorzichtiger dan we al deden en zien het landschap onderweg nauwelijks veranderen. We buigen af naar de Broome HWY en komen aan in Broome, waar toch weer blijkt dat het een stad is: het is nog best lastig om de weg naar de camping te vinden. We ontmoeten Rudi en Frances op Tarangau Caravan Park, vlakbij Cable Beach. Een mooie plek, naast R&F, aan de rand van de camping; achter het hek zien we wallabies, kippen (en helaas... een haan) en een possum.

Onderweg waren we langs een Woolworths gekomen, dus willen we nog even boodschappen doen, helaas blijkt de winkel aan de wandel gegaan te zijn en kunnen we hem niet meer vinden. Morgen proberen we het opnieuw.


Naast Rudi en Frances

Overzicht verslagen

Disclaimer