Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Port Hedland - Eighty Mile Beach
31-07-2006


Pistenbully? Zoutberg bij Port Hedland
Vandaag gereisd 300 km
Totaal gereisd 23001 km
Temperatuur 25
Weer stralend

De grootste gemeente
Wouter: Na een opnieuw te korte nacht (weer te laat naar bed gegaan...) staan we allemaal op en maken ons klaar voor vertrek. We doen nog even boodschappen en dan starten we een kleine rondrit door Port Hedland. We zien heel veel roadtrains (van de lokale zoutfabriek) en oversize vrachtwagens
(ze willen nog wel eens huizen of dumptrucks over de weg verplaatsen, waarvoor je dan inderdaad in de berm moet duiken). Bij de haven zien we een groot schip vertrekken, wat vermoedelijk met ijzererts uit Newman geladen is. Nog even tanken, en dan blijkt er weer eens een museum te zijn. Ze zetten hier oud ijzer op een braakliggend terrein neer en plaatsen er een bordje Museum bij.

Onderweg wordt ons weer eens goed duidelijk gemaakt dat er hier echt helemaal niets is. We rijden door de grootste gemeente van de wereld (hoe groot dan? geen idee!) en komen 450 kilometer voor Broome al in de gemeente Broome (dus dat zegt wel iets over de grootte van de grootste gemeente). We stoppen bij het Pardoo Roadhouse, nuttigen daar onze lunch en vervolgen onze weg. Alle tegenliggers groeten ons, dus wij groeten hen terug.

We komen aan bij de afslag naar de Eighty Mile Beach camping, nog tien kilometer over een onverharde weg. We moeten heel voorzichtig rijden. Gelukkig komen we goed aan en krijgen de op een na laatste powered site, we konden niet reserveren en moesten dus zo vroeg mogelijk arriveren. We kunnen met een gerust hart even naar het strand en blijven Nederlanders, dus staan er binnen no time weer een aantal gebouwen die allemaal weer iets specifieks hebben.

Terwijl er allemaal mensen met stoelen en wijn naar het strand lopen voor de zonsondergang (17.30 lokale tijd) wil ik nog even aan het verslag werken, maar dat kan helaas niet: wij gaan ook zonsondergang kijken. Nicolien en Maarten waren nog op het strand. Het is inderdaad wel een mooie zonsondergang, maar die heb je (bijna) natuurlijk overal aan zee.


Museum!


Internet in plaatselijke bieb


Op de tribune voor de sunset

Overzicht verslagen

Disclaimer