Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Karijini Natonal Park
29-07-2006


Spectaculaire vergezichten
Vandaag gereisd 290 km
Totaal gereisd 22291 km
Temperatuur 25
Weer stralend

sprookjesachtig zwempartijtje
Martijn: Voor vandaag hebben we een tour geboekt. Dwars door het Karijini National Park. Daarvoor zijn we eigenlijk ook gekomen, want het was wel om. Dus dan zijn je verwachtingen extra hoog gespannen natuurlijk: was het de moeite van het omrijden waard? Nou, als het aan Ron ligt, onze chauffeur in het kleine busje, gaan we het mooiste van de Pilbara met hem bekijken. En hij doet dat al voor de derde keer! Maar gelukkig kent hij de weg goed, en weet ook veel te vertellen. Vraag hem echter niets over de bloemetjes. Daarvoor is een boek aan boord aanwezig. Evenals over slangen en reptielen. Ron zegt dat hij van zijn baas niet mag doen alsof hij ergens verstand van heeft als dat niet zo is. En hij wijst ons op grote spitse hopen steen. "Dat zijn fossielen van dinosaurussen-uitwerpselen" - zegt hij serieus. Maar even later legt hij toch uit dat die enorme termietenhopen, soms wel vier meter hoog, onder de grond even diep doorgaan als ze hoog zijn. En de gangenstelsels eromheen kunnen vijftig meter lang zijn. We rijden met Ron bijna 300 km door het Park, grotendeels over onverharde wegen met soms het onaangename wasbord-effect. We zien prachtige vergezichten bij Oxers Lookout en Circular Pool, en dalen af in adembenemde gorges. Bang dat we ons vergissen in de zwaarte van een afdaling hoeven we niet te zijn: de rangers die het park beheren hebben alle paden gekwalificeerd van 1 t/m 6. Uiteindelijk komt het tot een zwempartijtje in een sprookjesachtige omgeving.

De keus om niet de kustweg te volgen via Karratha blijkt een goede te zijn, want Karijini was zeer de moeite waard. Hoewel je natuurlijk nooit weet wat je gemist hebt als je toch via Karratha was gereden.

Nicolien: Dat zwempartijtje was echt geweldig! we zwommen in een natuurlijk meertje, compleet met warme waterval. Waar je ook ook nog achter kon, echt alsof je in een sprookjesboek was beland! Gek genoeg waren wij de enigen van de hele groep die zich het water in waagden. Maar eigenlijk vonden we dat helemaal niet erg...

Voor morgen weten we nog niet waar we heen gaan en op welke camping. Het Karijini National Park trekt ons erg, zeker omdat we het nu zo prachtig hebben gezien. Het probleem is wel, dat het een unpowered-site is - dat betekent dus - geen stroom. En ook geen water trouwens. Dat zou geen probleem zijn, als onze koelkast het wat langer uit kon houden. Maar dat kan-ie dus niet. Nadat de moter is uitgezet houdt-ie het maar 8 uur vol, zonder stroom. Dat moeten we niet hebben! Onze koelkast is zo'n beetje de bron van ons bestaan!
Oké, nou word ik een beetje gek. Maar het blijft een probleem.

Ach, we zien wel, het komt wel goed...


Wandelpad klasse 3


Vanaf Oxers lookout


Zwemmen in Fern Pool


Fortescue Falls

Overzicht verslagen

Disclaimer