Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Meer Ningaloo Reef
27-07-2006


Inschepen aan het strand
Vandaag gereisd 0 km
Totaal gereisd 21397 km
Temperatuur 24
Weer zon, later bewolkt

De onderwaterwereld
Maarten: Dat er nou een baby naast onze camper zit is goed, niet als ie om 7 uur 's ochtends keihard gaat huilen. maar goed, toen ik eindelijk uit bed kwam ging ik met pappa naar de bakker in het winkelcentrumpje. Daar hebben we wat brood gekocht en gingen we weer terug. Na het onbijten gingen we naar een verhuurbedrijf van duikspullen daar hebben we flippers gehaald en toen zijn we ze gaan uitproberen. Flippers zijn best handig om tegen de stroming in de zwemmen! Daarna hebben we geluncht en zijn we naar het strand gegaan om een boot op te gaan, een boot met glazen zijkanten onder water! We waren daar alleen op met z'n 5 en! egt leuk om zo'n boot alleen te hebben, Hij werd dan wel bestuurd door 2 andere maar ja! Het is de eerste keer in m'n leven dat ik echt zoveel LEVEND koraal heb gezien. Na een tijdje stopte de boot en mochtte we gaan snorkelen!! ik dacht: in die ruiten ziet het er helemaal niet eng uit, maar van boven wel! Ik ben er wel lekker in gesprongen en dat was echt te gek! Je ziet allemaal vissen om je heen zwemmen en allemaal torens van mooi korraal! Ik had een onderwatercamara gekocht bij de ACTION, Hij liep geloof ik niet vol water... Na 5 minuten had ik die hele camera leeg gemaakt en kon ik hem weer op de boot leggen. Na een half uur of 3 kwartier gingen we weer op de boot en naar de kust. Verder hebben we niet zulke leuke dingen gedaan en ja, en... Het was een geslaagde dag!!!!!

Nicolien: Het is echt een topvakantie! Natuurlijk mis ik thuis wel, bijvoorbeeld Adel (de poes), vriendinnen, de oma's en het ruime huis! Want dat is toch wel een luxe, besef je als je wekenlang in een camper leeft. Nouja, eigenlijk doen we nu niet zoveel in de camper zelf, we maken uitstapjes, liggen op het strand en eten buiten. Eigenlijk slapen we alleen in de camper. Maar toch.

Vandaag was weer een superdag! Na het ontbijten gingen we onze snorkels en flippers ophalen bij het plekje waar we onze tour hadden geboekt om ze uit te proberen. Toen ginegen we naar het strand, daar hebben we een uurtje onze nieuwe uitrusting uitgeprobeerd en verder aan ons enorme bouwerk gewerkt (een grote diepe kuil, vol met water en een kanaal vanaf de zee). Daarna gingen we lunchen en liepen we naar het strand. We hadden een tour geboekt in een leuke boot met zijwanden van glas, dus kon je de hele bodem zien inclusief koraal en tropische vissen. Dat was echt geweldig mooi!! We mochten ook even snorkelen. Dat was best griezelig maar ook heel erg speciaal!! En koud.


Oog in oog


Onderwaterramen aan boord


koraal en prachtige vissen


Na het snorkelen terug naar de kust

Overzicht verslagen

Disclaimer