Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Stranddag
26-07-2006


Spelen met bal
Vandaag gereisd 0 km
Totaal gereisd 21397 km
Temperatuur 24
Weer stralend

Waar we als Nederlanders goed in zijn
Wouter: Vandaag was een stranddag. Wij zijn Nederlanders. We zitten op een smal strand (het is vloed) en de spullen dreigen nat te worden. Dus: we bouwen dijken. Heel veel dijken. Uiteindelijk zijn de spullen, en vooral Marjam, die erg ongerust was over de oprukkende zee, zelfs veilig. Ook zwemmen en snorkelen we, maar het snorkelen valt erg tegen: de stroming is sterk en het koraal erg grauw. Misschien is het verder uit de kust (het was nu hoogstens 20 meter) beter, maar dan moeten we een tocht maken.
's Ochtends zijn we een paar uur actief, we laten de spullen liggen en hebben een break en pikken ons plekje weer in. Inmiddels zijn er meer mensen op het strand aangekomen, 2 andere Nederlandse groepjes, waaronder een gezin. Ze hebben 6 jaar hier (540 km verderop) gewoond, en komen nu voor de tiende keer naar het Ningaloo Reef. Of we hier wonen, want double-u A is niet erg in trek bij buitenlandse toeristen, die gaan naar het Great Barrier Reef. We vragen ze of ze een boottocht gemaakt hebben. Dat hebben ze, al meerdere malen zelfs. Ze vinden snorkelen uit de kust veel spectaculairder dan waar wij het tot nu toe gedaan hebben. We besluiten om nadere informatie bij de plaatselijke bedrijven in te winnen. We hebben eerder ergens gelezen dat glazen zijwanden leuker zijn dan een glazen bodem.

De dijken worden inmiddels uitgebreid, en er komt een grote kuil met wat water. Hopen dat die er morgen nog is, zodat we er wat meer water in kunnen krijgen.

De meeste tours zijn al vol, morgen komt er een bus met senioren
die allemaal een tocht moeten (willen) hebben. Maar het 4e en laatste bedrijf last speciaal voor ons een extra vaart in. We kijken uit naar morgen!


Ontbijten bij de camper


Werken aan de bouwwerken


Werken aan de bouwwerken


Werken aan de bouwwerken

Overzicht verslagen

Disclaimer