Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Dolfijnen bij Monkey Mia
23-07-2006


Verrassende campinggasten
Vandaag gereisd 50 km
Totaal gereisd 20794 km
Temperatuur 22
Weer stralend

400 kilo rondzwemmend vet
Maarten: Stel je voor: Je ligt lekker in je bed, dan opeens word je wakker gemaakt met de woorden: "Sta op! We moeten zo weg!" Nou, weet je, nou... Mij gebeurde dat! Om kwart over zeven werd ik gewoon wakker gepraat. Vereselijk. Nou je weet niet wat tegenover staat: Dolfijnen voeren! Gewoon wilde dolfijnen komen naar de kust en laten zich voeren. Dat is wel cool! Er zijn hier bij Monkey Mia (daar zijn we nu) 100den Dolfijnen waarvan er elke dag 3 keer 10 naar de kust komen, en allemaal hebben ze namen: Nikki, Surpise, Mickey, enz. Nou weet je nou weet je? Ow sorry, We hebben hier echt lekker weer! Na het ontbijt zijn we op een Catamaran geweest. Een Catamaran van 10-15 meter, met een net tussen de twee drijvers, waar je op mocht liggen! We hebben daarmee op zee gevaren en hebben een paar dolfijnen gezien die met de boot gingen meezwemmen. En ook nog een zeekoe! 400 kilo vet dat daar rondzwemt, Cool!

We zijn later op de dag nog naar Denham (een plaatsje in de buurt) geweest omdat daar huizen waren. Maar niet zomaar huizen, nee: schelpenHuizen! Huizen die helemaal van schelp zijn gemaakt. Ook hebben we daar leuke schelpen gevonden. Het meest Nicolien, maar goed. Toen we weer terug waren hebben mam, pap, wout en dien in zee gezwommen en ik in het zwembad van de camping. Toen hebben we lekker ge-BBQd. En nu zijn we rond!

Martijn: Het lijkt zo'n klein slurfje op de kaart, de afslag bij Overlander Roadhouse naar Shark Bay. Maar het is toch dik 130 km, en je moet ze ook weer terug. Of het de moeite waard is? Nou - ja. Het is zeer verrassend. Denham is een dorp met verschillende campings, en Monkey Mia, 23 km verderop, is alleen een zogeheten Resort: accommodatie in stacaravan-achtigen, kleine huisjes, en campingfacilities. Het is paradijselijk gelegen, tussen de palmbomen en bloeiende struiken, en we hebben geluk met een plek met zicht op zee. Koude zee, dat wel. Maar je kan er in. Pootje baden, met mooie schelpen onder handbereik. En languit onderwater kan ook, als je durft. En dan went het eigenlijk snel.

We hadden geluk met ons plekje, zoals gezegd. De Lonely Planet kondigde al lack of ellbowroom aan. Daarvan had ik me nauwelijks een voorstelling kunnen maken in WA - alles is zo leeg en verlaten. Maar inderdaad, Monkey Mia is vol en er zijn plekken waar je bijna bovenop elkaar zit. Nou is het ook de enige camping hier op het gebied van CALM, het ministerie van de mooie gebieden. En die stellen natuurlijk de nodige beperkingen. Maar genoten hebben we wel.


Dolfijnen zwemmen voor je langs


In het net van de Shotover II


Gebouwtje van schelpenstenen


Nicolien BBQ-t

Overzicht verslagen

Disclaimer