Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Jarig in Perth
18-07-2006


Round House in Fremantle: oudste gebouw in WA
Vandaag gereisd 30 km
Totaal gereisd 19624 km
Temperatuur 21
Weer zon

Museum met Nederlandse wrakken
Nicolien: Vandaag was ik jarig! De dag begon met een ochtend-duik, in het hotel zwembadje, met z'n vijven. We ontbeten daarna, gewoon op de kamer, want dat kan omdat we een vrij grote keuken op de kamer hebben.
We hebben erg veel gedaan! Als eerst gingen we naar The Perth Mint (De Perth Munt) een soort klein museum over goudzoekers en het maken van munten. Er was een mooie demonstratie van het gieten van goud.

Daarna zijn we, richting het station, door het centrum van Perth gelopen en zijn we wat winkeltjes in en uit geweest om nog wat souvenirs te verzamelen en een paar verjaardagcadeautjes te kopen. Ondertussen zijn we nog even ergens op een terrasje gaan zitten om wat koffie en warme chocolademelk te drinken.
Toen gingen we met een trein naar een nabij gelegen stadje genaamd Freemantle. Na een lekkere lunch bij een restaurantje zijn we naar een scheepswrakkenmuseum gelopen, en hebben we daar wat rondgelopen. Het was erg grappig dat zo'n beetje het halve museum over Nederland ging, omdat dat een grote rol heeft gespeeld in de wereldwijde scheepsgeschiedenis en er veel Nederlandse VOC-schepen zijn vergaan voor de Australische westkust.

Toen we na een bus- en treinreis weer terug waren in Perth hebben we nog wat rondgelopen in de stad en zijn we terug naar het hotel gegaan. Maarten en ik hebben gezwommen,papa en Wouter zijn naar de supermarkt gegaan en mama heeft de was gedaan (we hebben namelijk een wasmachine + droger op de hotelkamer! Dat is erg handig, want je verbaast je nog hoeveel vieze was wij produceren in een week!)

's Avonds zijn we naar een leuk restaurantje gegaan en hebben we daar lekker gegeten.

Nu gaan we allemaal naar bed, want we zijn erg moe!


Bij verjaardagen wordt er versierd, óók in hotels!


Een nagebouwd goudzoekerskampement in de Munt in P


Het station in Perth


Nicolien (14) past héél hoge hakken!

Overzicht verslagen

Disclaimer