Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

van Melbourne naar Perth
17-07-2006


Hotelzwembad op de bovenste verdieping
Vandaag gereisd 2769 km
Totaal gereisd 19594 km
Temperatuur 12-21
Weer regen en zon

Een fantastisch appartement
Marjam: Voor de laatste keer de muesli van Frances, voor de laatste keer douchen in de blauwe badkamer, voor de laatste keer de priewelpriewel geluiden van de vogeltjes... We gaan naar Perth! We pakken in, ruimen op en maken weer plaats voor Brigid. Die heeft de afgelopen vijf nachten in de garage geslapen zodat wij de beschikking hadden over een eigen gedeelte van het huis. Thanks Brigid!!! In twee auto's worden we naar de drop off op vliegveld Tullamarine van Melbourne gebracht. Daar blijkt mijn afwijkende naam (oeww, daar zit je met je geëmancipeerde gedrag!) weer voor gedoe te zorgen. Ik zit helemaal apart, en de Lammetjes gezellig samen. Gelukkig weet Martijn bij de gate een en ander te wijzigen, en zitten we in groepjes van twee en drie. Het is toch bijna vier uur vliegen, dus wel gezellig als je niet tussen wildvreemden hoeft te zitten. De vlucht gaat goed, het eten is lekker, en de flesjes water heel schattig. Die bewaren we. Op het vliegveld in Perth (mooi weer! zon! blauwe lucht!) regelt een traffic manager een grote taxi voor ons, waar we met z'n allen plus bagage inpassen. Martijn geeft een aardige fooi aan de taxichauffeur als we bij het hotel zijn. De kinderen staan er met hun neus bovenopen zijn stomverbaasd: papa 'krent'Martijn die zo'n tip geeft? "Ach die oude man, ik had met hem te doen", zegt Martijn alleen.

Het hotel is fantastisch: we hebben een appartement met woonkamer en open keuken, twee slaapkamers en twee badkamers. Het is laagseizoen, en vanuit Nederland hebben we prettig aangepaste tarieven weten te bemachtigen. (Gewoon vragen per mail: wat kost het nou eigenlijk als we dan en dan zolang blijven? Nou, de helft van de aangegeven prijzen dus. Leuk!) Waar ik vooral heeeeel blij mee ben, zijn de wasmachine en droger. Die worden onmiddellijk gestart! We hebben een week was opgespaard.

Het tijdverschil met Melbourne is twee uur. Het is hier dus zes uur later dan in Nederland. Na onze superjetlag van de grote reis, pakken we die twee uurtjes makkelijk mee. We doen wat boodschappen in de supermarkt die we vanaf het balkon hebben ontdekt en eten pasta in onze eigen suite. Eindelijk kijken we eens televisie (bij Rudi en Frances kwam het er niet van) en zien het nieuws. Dat gaat vooral over de Libanese Australiërs die uit Libanon geëvacueerd moeten worden vanwege de oorlog die daar opeens aan de gang is. Gelukkig zijn er daarna ook de Simpsons, dus dat is vertrouwd voor de kinderen. En iets gezelliger.


Ons vliegtuig wordt geladen


Een eerste blik op Perth


We gaan echt naar Perth!


Borrelen op onze eigen kamer

Overzicht verslagen

Disclaimer