Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Melbourne
15-07-2006


koffie in de Royal Arcade
Vandaag gereisd 70 km
Totaal gereisd 16775 km
Temperatuur 12
Weer regen

hoogste kantoorgebouw van het zuidelijk halfrond
Nicolien: Vandaag zijn we naar Melbourne geweest om de Rialto Tower te "beklimmen" samen met Jacqueline. Het is het hoogste kantoorgebouw van het zuidelijk halfrond, dus dat was best bijzonder. Om precies te zijn is hij 253 meter hoog. We gingen met een lift, met een enorme snelheid, naar boven. De lift ging zo snel dat je oren plopten! Eenmaal boven konden we genieten van een prachtig uitzicht over Melbourne, het was echt super mooi!

Eigelijk wouden we ook nog naar een oude gevangenis, maar die sloot om vijf uur. En dat zouden we niet redden. Jammer maar helaas.

Toen we weer met beide voeten op de grond stonden gingen we nog een beetje rond lopen in de stad. Jacqueline wees ons op een leuk cafeetje waar we koffie konden drinken. Martijn was de enige die koffie nam ("As black as possible") en verder namen we fruitshakes met groene thee en allerlei fruit, erg gezond (en lekker) en Maarten nam een milkshake.
Nadat we wat winkeltjes in en uit waren gelopen, gingen we naar Jacquelines huis om te eten. We gingen pizza halen! Het was erg lekker en iedereen was tevreden. Kortom een geslaagde dag!

Maarten: Vandaag zijn we naar Melbourne geweest en het hoogste gebouw van, ja... Melbourne! 253 meter hoog is hij. Het was dan wel niet zo lekker weer maar ach, We konden wel ver genoeg kijken! We wouden ook nog naar een gevangenis gaan maar die ging bijna dicht. Daarna hebben we wat gedronken bij een cafeetje en zijn we naar Jacquelines huis gegeaan. Jacqueline is de halfzus van mijn moeder. Daar gingen we pizza halen, best lekker ! tOEN gingen we naar huis en was het imiddels half 10.
Een leuke dag !

Marjam: 's ochtends hebben Martijn, Wouter en ik de Rivers outlet in Werribee leeggehaald. Met vier grote tassen kwamen we thuis. De kassamedewerkster wenste ons voldoende ruimte in onze koffers toe. We hebben gescoord: 5 paar schoenen, 1 winterjas,3 t-shirts, 1 warme trui, 1 kledingstuk dat ik een jasje vind, maar Wouter een vest, 1 tanktop, 8 paar sokken en 3 overhemden. En een gratis Rivers-petje, maar dat mag dan ook wel. Vooral Martijn loopt helemaal te glimmen van pret. Helaas kon de beveiligingsclip niet uit zijn jeans verwijderd worden dus die moest achterblijven (en waarom gingen we in eerste instantie naar Rivers? Juist... voor een spijkerbroek voor Martijn. Die loopt al vijf dagen met een buitemtemperatuur van 10 graden in zijn afritsbroek. Ziet er heeeel optimistisch uit).

's Avonds op bezoek bij Jacqueline. Ze had ons een korte Melbournetour gegeven (echt een ontzettend leuke en hippe stad, we zijn nog lang niet klaar!) en met z'n zessen in de auto naar haar huis. Dat mag natuurlijk niet, dus Martijn reed. Als we dan aangehouden zouden worden, dan betekende dat een boete,en geen puntenaftrek voor J.'s rijbewijs). Jacqueline heeft drie maanden geleden haar appartement tijdens een veiling gekocht. Dat is hier een gewone manier van huizen verhandelen, er hoeft geen faillissement aan ten grondslag te liggen. Heel stoer van J., vinden wij. Ze heeft echt geboden en onderhandeld en een goede prijs betaald. Ze woont in een buitenwijk van Melbourne, met de tram vlakbij. Een rustig straatje met lekker ruikende bomen en veel vrijstaande huizen met keurige voortuintjes. We zaten met zijn negenen heel gezellig gestapeld te smikkelen van take away pizza's. (Dozen op schoot: Feest!) Daarna naar huis (toch nog zo'n drie kwartier rijden) en naar bed. De jetlag zou nou toch wel zo'n beetje over moeten zijn, maar we doen zoveel dat we 's avonds volledig out zijn.


Speeltuintjes op de daken


Yarra River vanuit de Rialto Tower


Pizza's bij Jacqueline

Overzicht verslagen

Disclaimer