Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Healesville Sanctuary
14-07-2006


koffiestop onderweg bij Kangaroo Ground
Vandaag gereisd 210 km
Totaal gereisd 16705 km
Temperatuur 14
Weer opklaringen

Aaibare kangoeroes en vechtende adelaars
Wouter: Vandaag zijn we naar Healesville Sanctuary gegaan. Het verbaasde ons tijdens de heenreis allen hoe snel een landschap veranderen kan: binnen een uur van platteland door stad naar heuvels. Daar aangekomen was het een flinke dierentuin met inheemse dieren, iets wat in Nederland alleen voorkomt in een kinderboerderij. In Australië vindt men de dieren blijkbaar interessanter, en ze hebben groot gelijk.

De dieren die je hier tegenkomt zijn veelal afzonderlijk van de andere continenten geëvolueerd, nadat Australië als eerste continent van het oercontinent had afgescheiden. Dit verklaart de grote verschillen tussen de fauna van Australië en de rest van de wereld.

De dierentuin was alles wat je van een (Nederlandse) dierentuin kunt verwachten, maar dan beter. Alles was naar mijn mening completer en met meer aandacht uitgevoerd dan menig andere dierentuin. We hebben een roofvogelshow kunnen bewonderen, waarin het heel komisch was dat er een wilde adelaar verscheen die de tamme versie uit zijn territorium probeerde te verdrijven, terwijl de keeper ons uitlegde wat er precies gebeurde was hij toch een beetje zenuwachtig. "Marge (de naam van de adelaar), pay me any attention, please?"

Verder hebben we kangoeroes geaaid, ibissen die trachtten onze hamburgers te bemachtigen moeten verjagen en 's avonds heerlijk gebarbecued met de hele familie, we waren met zijn negenen.

Marjam: Die bbq was geweldig. Jacqueline kwam direct na haar werk over uit Melbourne - het was casual Friday, dus ze had gewoon jeans aan. Rudi grilde het vlees buiten, maar het was te koud om daar ook te eten, dus dat moest binnen. Om negen uur moest J. weer naar het station in Werribee gebracht worden. Openbaar vervoer is hier niet, en fietsen is geen optie, dus moet je als je hier woont alles met de auto doen.


Aaibaar!


Beetje eng, grote ibissen


Dingo. Lijkt heel lief.


Freshies. Nu nog achter glas...

Overzicht verslagen

Disclaimer