Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Melbourne Aquarium
13-07-2006


Buik van rog (of rug?)
Vandaag gereisd 88 km
Totaal gereisd 16495 km
Temperatuur 14
Weer opklaringen

Inktvis van 7 meter lang
Maarten: Naar een Aquraium geweest in de stad, was erg leuk! Er was een inktvis van 7 meter lang! Was wel dood, das wel jammer. Ingevoren! Zaterdag gaan we weer naar Melbourne en dan gaan we naar de Rialto Tower! Dat is het hoogste gebouw van Melbourne, 250 meter hoog!! Dat was ik over gister en vandaag!

Nicolien: Vandaag zijn we naar Melbourne geweest, naar een groot aquarium. Het was erg leuk! Er waren erg veel soorten vissen en ook kwallen, haaien, roggen, zeesterren enz. Er was erg veel te zien.
Daarna gingen we lunchen in een groot gebouw met allerlei lunch kraampjes. Iedereen vond het lekker, alleen ik niet zo, want ik had een hotdog genomen maar die vond ik vrij vies. Na het eten liepen we nog een beetje rond en gingen we terug naar de auto. Ten slotte zijn we nog even naar Werribee Plaza geweest, een groot winkelcentrum in Werribee. Het was een geslaagde dag en niemand kan wachten om z'n bedje in te duiken; we hebben nog steeds een beetje last van de jetlag...!

Martijn: Tja, je kunt misschien je twijfels hebben over een aquarium - we gaan toch nog snorkelen, maken een excursie op zee, gaan dolfijnen aaien aan het strand... Maar die twijfels bleken onterecht. Een prachtig complex aan de oever van de Yarra river, middenin het centrum, waar met veel enthousiasme het Australische (en internationale) zeeleven aan je voorbij komt. Ze zijn echt eng, de jellie-fishes (een kwallensoort). 's Zomers zijn er grote delen van de Australische kust waar je niet in het water komt omdat de monstertjes met hun draden van tientallen meters de lichaamsdelen van de badgasten aanraken, waar je heel naar van wordt. Of erger. En nu sta je met je neus op de ruit naar diverse varianten te kijken. En om het helemaal beeldend te maken staan er wat laboratoriumglazen met gif er in. Tien milliliter is genoeg voor 20.000 doden. Maar nu overdrijf ik een beetje, want dat was de pijlstaartkikker.

En ja, dan de haaien. In een prachtig bassin loop je eronderdoor, en sta je er plotseling middenin. En hoor je het verhaal van de enthousiaste haaiendeskundige. Ze zijn helemaal niet gevaarlijk! Jaarlijks komen er vijftien mensen om door omgevallen snackautomaten ("bending machine), en worden er maar tien mensen doodgebeten. En trouwens, ze hebben het helemaal niet op mensen voorzien. Ze denken dat het zeehonden zijn, die bevatten minstens honder kilo vet. Maar ieder haaien-slachtoffer komt in de krant. Dat zei de haaiendeskundige. En hij vroeg aan het publiek: "Wie is er in New York geweest?" Een Australisch echtpaar stak de hand op. "En wat was daar gevaarlijk?" De man antwoordde zonder na te hoeven denken: "Ze rijden daar aan de verkeerde kant van de weg!" De haaiendeskundige vond dat van minder belang. "Weet u dat er in New York zeker vijfentwintig mensen worden gebeten - door àndere mensen!" En zo ging het nog even door. De ambassadeur van de haaien vroeg aan het eind van zijn voordracht of we tenminste een beetje hadden begrepen wat zijn punt was. Er klonk een instemmend gemompel. "Mooi, thanks, dan wordt ik tenminste weer betaald deze week."


Melbourne, links het Aquarium


De vissentunnel


Vis Zonder Naam


Liep goed af

Overzicht verslagen

Disclaimer