Australië 2006
10 juli - 17 augustus
Wie   |   Wat   |   Reisverslagen   |   Voorbereidingen   |   Gastenboek   |   Australië 2003   |   Home

Gastenboek

Praat mee! Schrijf een bericht!

Martijn is al een keer in Australië geweest01-09-2009 20:40
Martijn
Hallo Lieke, dank voor je reactie. Van Cairns naar Sydney is nou precies het traject dat bij ons ook nog op het verlanglijstje staat. Dus daar kunnen we je nog niet veel over vertellen. Reizen met een peuter lijkt ons wel fijn in een camper, beter dan in een auto. Je hebt immers toch meer spullen bij de hand. Veel plezier met de voorbereidingen!
Lieke is nog nooit in Australië geweest12-08-2009 13:58
Lieke
Beste Familie,

Wat een mooie site!

Eind dit jaar ga ik samen met mijn vriend en ons zoontje van 2,5 voor 6 weken naar Australie. We hebben gekozen voor de route Cairns - Sydney.

Vol enthousiasme lees ik alles wat er te vinden is op internet. Maar hierdoor zie ik zo af en toe door de bomen het bos niet meer.

Hebben jullie tips voor me? Wat zijn dé highlights welke ik zeker niet mag missen. En, hebben jullie tips over het reizen met een camper of met een auto; want hier twijfelen we ook nog over. Het liefste wil ik reizen met een auto en dan in lodges verblijven of in sta-caravans. Echter, ik weet niet of hiervan het aanbod goed is. Sowieso zijn de tips erg welkom voor het reizen met een klein kindje.

Kunnen jullie me helpen?
Alvast heel hartelijk dank.

Groeten,
Lieke
Emiel is nog nooit in Australië geweest15-05-2009 13:11
Emiel
hoi. ik ben emiel
jullie kennen mij wel
hahaha het was zeker wel leuk in australie.
dat jullie dit maken.
doeidoei
Martijn is al een keer in Australië geweest01-04-2008 19:03
Martijn
Hallo Carolien,

WA is eigenlijk niet zo toeristsch (nog niet...) en heeft daardoor niet zo veel accommodatie. De campings/cabins zijn snel vol, vooral met de grijze brigade (de Australische overwinteraars - in Nederland gaan die mensen massaal naar Spanje!). Dus: vooraf zeker reserveren. De temperatuur in het zuiden van WA nodigt niet uit tot kamperen, verder naar het noorden wordt het steeds lekkerder en zit je 's avonds buiten.

Veel plezier met jullie voorbereidingen!
Carolien Boogaard is al een keer in Australië geweest27-03-2008 19:25
Carolien Boogaard
Beste familie,

Wij zijn van plan om volgend jaar zomer naar Australie te gaan met onze dochter van nu 5 jaar. We zijn er al twee keer eerder geweest (een keer met baby), dus we kennen het continent al een beetje. Dit keer willen we naar West-Australie. We willen gaan kamperen met tent (ook al eerder gedaan). We weten alleen nog weinig over West Australie. Kunnen jullie iets meer zeggen over de temperatuur in juli/aug in WA? Als het te koud is willen we in cabins op de camping. Is het in juli/aug erg druk op de campings?

Groeten
Carolien Boogaard
Martijn is al een keer in Australië geweest30-01-2008 11:06
Martijn
Hallo familie Van Veen,
Jullie zullen het geweldig hebben in augustus. Heerlijke temperatuur (niet te warm), en doorgaans kurkdroog. Ook in Coral Bay is het in augustus goed te doen, zeewatertemperatuur laat zwemmen/snorkelen zeker toe, maar er kan een fris windje staan.

De keuze voor Qantas is gemaakt omdat we via hun Duitse boekingskantoor een scherpe prijs konden krijgen, en met gespaarde Frequent Flyer-punten konden vliegen van Melbourne naar Perth.

Overigens vonden we twee weken voor Broome – Darwin achteraf wel kort, we hebben bijvoorbeeld Kakadu helemaal niet ‘gedaan’. Nou ja, goede reden om het nog eens over te doen…

Veel plezier in augustus!
Familie van Veen is al een keer in Australië geweest29-01-2008 16:09
Familie van Veen
Hallo,

Wij willen in de zomer van dit jaar ook de westkust van Australie bezoeken met twee kinderen van 8 en 11 jaar. HEt is dus erg leuk om jullie ervaringen te lezen. Is dat een beetje te doen in augustus? Wij dachten eraan om van Melbourne naar Broome te vliegen en dan met een camper naar Darwin te rijden. Alleen missen we dan Coral Bay en Shark Bay en dat lijkt me juist heel mooi. Hoe zit het eigenlijk met het klimaat bij Coral Bay ..daar kan ik niets over vinden. Is dat te doen in augustus.
Alle tips zijn welkom!!
Ook vroegen wij ons af waarom jullie niet met Singapore Airlines zijn gegaan. Die vliegen toch rechtstreeks en niet via Londen of Frankfurt?
Wij zijn 5 jaar terug (ook met kids) naar Australie geweest (voornamelijk Victoria, the Grampians etc) en toen vonden we Quantal heel goed maar qua vliegroute toch wel onhandig.
Afin we zouden het leuk vinden om van jullie te horen. Groeten, familie van Veen
Martijn is al een keer in Australië geweest17-11-2006 12:48
Martijn
Hallo familie Schuwer,

Grappig dat jullie dezelfde reis gaan maken!

De excursie naar Karijini NP vanuit Tom Price is ook voor kleine kinderen goed te doen. Je kunt zo ver gaan als je wilt, toen wij de trip deden waren er oudere mensen die het soms te steil vonden en besloten te wachten tot de groep weer terugkwam (je loopt altijd heen en terug). Maar met een buggy zal het wel moeilijk worden, een rugdrager zal prima gaan.
Voor jullie website (geef je t.z.t. het adres even door?): wireless internet kom je zelden tegen, één keer konden we zomaar op een camping gebruik maken van een toevallig aanwezig netwerk, was wel een beetje stiekem. Wat we eigenlijk deden was alles op de notebook voorbereiden (tekst en beeld), en dan opslaan op een USB-stickje. Die mag je bijna in alle internetcafés in de computer steken. Soms kom je op campings echter van die internet-automaten tegen, daar kun je niks mee. Voor ons betekende dat in de praktijk dat het verslag dan maar een of twee dagen later werd ge-upload.

Veel plezier met de voorbereidingen!
Patricia, Raymond en Kevin is nog nooit in Australië geweest15-11-2006 14:24
Patricia, Raymond en Kevin
Hoi,
we kwamen jullie reisverslag tegen op internet en vonden het erg leuk om te lezen. Vooral omdat we dezelfde route van Perth naar Darwin per camper gaan reizen in 2007! Wij nemen net als jullie ook onze laptop mee om een website bij te houden voor familie en vrienden. We vroegen ons af hoe jullie dat gedaan hebben. Hebben ze bij de internetcafes wireless internet?
Nog een andere vraag: we reizen met ons zoontje van dan net 3 jaar oud. Denken jullie dat we de excursie naar Karijini NP met hem kunnen doen of was het echt heel veel klauter- en klimwerk?
We horen graag van jullie! Alvast bedankt,
groetjes Patricia, Raymond en Kevin Schuwer
Martijn is al een keer in Australië geweest13-11-2006 19:27
Martijn
Hallo Perry en Mea,
Dank voor jullie berichtje.De westkust, en ook de Kimberleys, zijn onvergetelijk! En niet toeristisch, maar ook weinig accommodatie. Daardoor is alles wel snel vol. We hebben veel zelf ons potje gekookt, er waren niet zo heel veel campings met take-away of restaurant voorziening. Let op dat je geen voorraad groente, fruit, noten etcetera hebt als je de grens NT naar WA overgaat. Er wordt streng gecontroleerd!
Martijn
Perry Ligthart is al een keer in Australië geweest26-10-2006 19:33
Perry Ligthart
hallo familie,
jullie kennen ons niet, maar we lazen jullie verslag en we wilden toch reageren.
In 2003 zijn wij in september/oktober ook in Melbourne (zuidzijde) en W.A. geweest en in 2007 gaan we van Darwin naar Perth met een 4WD. Echter van Coral bay tot doen wij er 2 dagen over. De rest hebben we al een keer gezien. Jullie bevestigen onze vermoedens, dat het daar veschrikkelijk mooi is. Hebben jullie nog meer tips voor eten etc. en het vermaken van de kinderen. Die van ons 9 en 11

Perry en Mea Ligthart
Schagen.
Rineke is nog nooit in Australië geweest20-08-2006 20:50
Rineke
Wat leuk dat jullie de reis en terugkomst terug ook nog hebben beschreven!
Heel erg veel succes morgen met beginnen van het 'normale' leven. Zo te zien en te lezen was het ook deze vakantie weer waard om dit te beleven!
Het is was natuurlijk een bijzondere vakantie maar het is wel weer fijn om thuis te zijn, toch?

Liefs,

Rineke
Ik heb alteid als ik een begichtje plaats dat ik dan wel twee keer de vekeerde code intoets, suf he?
(+ de rest)
Rineke is nog nooit in Australië geweest17-08-2006 20:52
Rineke
Allereerst viel er vanmorgen een kaart door de bus, echt superbedankt daarvoor ik vind het een hardstikke leuke kaart! ik vind het jammer dat er nu geen dagelijks verslag meer komt want het was voor mij(en voor heel veel andere mee-lezers) toch wel een dagelijks rituweel geworden. misschien ja echt heel heel misschien zou ik m`n ouders kunnen overhalen om ook ooit naar australie toe te gaan, dan zou dit verslag echt een goeie basis zijn.(en natuurlijk kunnen andere australie-bezoekers hier een boel info uithallen, dit is echt een waardevol verslag geworden!)
Ik hoop echt dat jullie niet teveel problemen hebben gehad op de terugweg!
groetjes en tot snel

Rineke
Maarten is al een keer in Australië geweest17-08-2006 14:58
Maarten
Nou, hier is een bericht uit singapore. Bedankt voor alle leuke berichten, ga zo door...!
Ons vliegtuig heeft een half uur vertraging en in Darwin 1 en een half uur vertraging.
En Pim, Als ik ben bijgekomen van de Jetlack dan ga ik wel met je spelen!, en ik heb zin om m'n vrienden weer te zien.!!

Singapoorse groetjes, Maarten
Maarten is al een keer in Australië geweest16-08-2006 23:47
marijkesvl
Lieve allemaal,

Een laatste briefje voordat jullie op weg gaan naar huis na een fantastische vakantie waarin jullie enorm veel gedaan en gezien hebben. Wat zullen jullie moe zijn en dan weer een jetlag ocharm. Wij zijn wel blij dat jullie er straks weer zijn, ik ben benieuwd hoe poes Adelbert reageert als de deur weer opengaat.
Bij het laatste stukje over de krokodillen is me duidelijk geworden waarom er zoveel van die beesten gevoerd en gehouden worden, het was niet tot me doorgedrongen dat er produkten van worden gemaakt.
Het is wel jammer dat die onderhoudende en leuke verrassende reisverslagen nu niet meer komen, ik vond het altijd heel spannend om ze te openen en dan weer wat nieuws te lezen. En daarna een briefje te schrijven.

Veel sterkte met de lange reis (ik denk dat jullie nu net wakker zijn) en tot gauw met knuffels.
Ook goeie reis gewenst van oma en opa.
Liefs van Marijke.
Desiree is al een keer in Australië geweest16-08-2006 13:18
Desiree
Hoi fam Lamme

Eindelijk een foto van Marjan toch leuk
schrijven als de beste maar geen foto ik dacht al waar is Marjan.
Wij zijn al weer een dikke week thuis een goede vakantie gehad.
En de camping Luxor was perfect erg leuk we zijn er een week blijven staan.
En van daar uit toscane bekeken.
Pim wil graag spelen, de gastjes Thijs, Wouter Rob zijn al weer thuis en er wordt weer volop gespeeld.
Nu een goede terug reis ik hoop dat de wachttijd niet te lang is wij horen op het nieuws dat dit wel het geval is.
Maarten je weet ons wel te vinden als je een beetje bijgeslapen bent.

Groet Desiree

Pim is al een keer in Australië geweest16-08-2006 13:04
Pim
Hoi Maarten,

ik heb zin om met je te spelen waneer kom je terug

groeten pim
N&J is nog nooit in Australië geweest14-08-2006 22:48
N&J
Eindelijk eens even bij kunnen lezen na een week hard werken (veel varen en praten) in de Biesbosch. Daarom ook vandaag pas het gastenboek ontdekt.
We genieten van jullie fantastische avonturen en de hoeveelheid indrukken die jullie straks mee naar huis nemen. En ook de manier waarop een ieder zijn bijdrage levert houdt de spanning erin.
Voor Grootmoes worden de belevenissen dagelijks afgedrukt zodat ook zij kan meeleven. En dat doet ze.
Nog een fijn slot aan deze fantastische reis toegewenst en veel groeten,
N&J
Margo is nog nooit in Australië geweest14-08-2006 14:25
Margo
Ha lieve allemaal,

Wat is het toch leuk om zo jullie reis te volgen.
Dit kun je nooit vertellen en zeker niet elke keer weer aan alle mensen die geinteresseerd zijn. Verder is het veel te veel voor een avond of middag. En dan al die fotoos erbij!
Wat een idylle, die warm waterbron waar jullie in konden baden. Indrukwekkend allemaal.
Zijn jullie goed op schema? Zo te zien hoeven jullie niet ver meer te rijden om in Darwin te komen. Je moet natuurlijk geen stress hebben, de laatste week. Wat lijkt het me raar voor jullie dat je daar een keer weg moet. Of moet ik daar nog niet over beginnen? Nee, jullie hebben gelijk. Maar ja, wij hier in het gewone Nederlandje zijn er toch mee bezig dat jullie weer hier komen en hoe dat dan is...
Wacht nog maar even, want wij hebben regen, regen en nog eens regen...
Gelukkig was het gisteren, zondag, droog en konden Rubert en ik eindelijk weer eens fietsen.Het was heerlijk en ja, ook Nederland is heel mooi, zeker als de zon schijnt en je op een terrasje cappucino kunt drinken... Dat hebben we gister dan ook 2 (twee) maal gedaan. 2x2=4 suikerzakjes bij de verzameling.
Lieverds, geniet, groet,

Margo
Rineke is nog nooit in Australië geweest13-08-2006 12:34
Rineke
hallo,
het klinkt misschien een beetje raar maar ik had vannacht een vage droom over die bosbranden. Ik hoop dat jullie het niet extra moeilijk krijgen met de vliegtuigvlucht terug. Het zijn echt hele mooie foto`s van al die meren en rotsen. Het leuke is wel van zo`n reisverslag dat als je weer thuis komt je niet meer 100x hele verhalen hoeft te vertellen aan kennissen enz, en je kunt alteid terug lezen wat je hebt beleefd, nietwaar?

Wat Hanne ookal zei is dat jullie echt veel Engelse woorden gebruiken in jullie teksten! Niet erg natuurlijk! maar soms moet ik even nadenken wat een Roadhouse is enz.
Komen jullie weer snel terug?
Groetjes

Rineke
Rineke is nog nooit in Australië geweest13-08-2006 11:33
Brigid
Hello all!

I'm really enjoying reading of your travels every few days (well, err, more to the point a few words here and there!) and seeing the pictures. You're certainly travelling through some varied and beautiful landscapes. I can't believe you're due to go back next week, time has certainly flown by - hopefully I'II see you sometime soon in Switzerland/Netherlands/Australia!

Love

Brigid
Rineke is nog nooit in Australië geweest12-08-2006 16:16
marijke svl
Lieve mensen,

Heb ik net een briefje geschreven en hup een nieuw verslag en zooo leuk, met een fotootje er bij, vers van de pers. Knap zo actief. Een hele dag in beeld inclusief eten aan tafel in de camper. jullie hebben in veel soorten water gezwommen maar dat met die krokodillen, was dat niet een pietsie gevaarlijk? Je weet maar nooit of die beesten echt wel weten dat ze bij de zoetwaterbraafjes horen.
Het verhaal van de op te bergen sterren vind ik grappig en echt iets voor een volk uit de oudheid, net zoiets als de zonnegod Ra en de dondergod Donar.
Slaap lekker en goede morgen. Liefs Marijke.
Rineke is nog nooit in Australië geweest12-08-2006 15:53
Hanne
Hej allemaal!!

Jullie hebben het echt super daar zeg! Ik heb alle reisverslagen gelezen.
Het lijkt me echt dood eng om in een meer te zwemmen waar ook krokodillen zijn! Jullie durven wel!
Jullie hebben daar ook erg lekker weer. Hier is het onder de 20 graden en regen, regen en nog eens regen...vreselijk.
Ik ben wel blij dat jullie vrijdag alweer terug komen, al zullen jullie het zeker wel jammer vinden.
Wat ik ook nog even kwijt wil is hoe de kinderen schrijven! Echt zo knap! Zelfs bij de stukjes van Maarten zal af en toe een woord bij die ik niet kende...ik schaam me dood!
Ik vind het trouwens ook erg grappig hoe uitgebreid Maarten het steeds weer heeft over het opstaan

Nog heel erg veel plezier!!
Kus Han
Rineke is nog nooit in Australië geweest12-08-2006 13:44
marijkesvl
Lieve MMWNM,

Wouter, wat een mooie hoed heb jij op, hij staat je geweldig echt, het is leuk dat het in Nederland ook in is om een hoed te dragen, alleen op de fiets is het niet zo handig.
Het beekje waar jullie met de koppies boven water in zitten is schattig, het voeren van de krokootjes en andere dieren was zeker wel grappig, gek idee om wilde dieren te voederen terwijl ze toch wel gevaarlijk zijn.
Door de telefoon hoorde ik dat de bushbrand geen gevaar meer oplevert voor jullie zodat de plannen gewoon kunnen doorgaan.
Er zijn in Portugal en vooral in Spanje verschrikkelijke bosbranden aan de gang waarbij volgens de krant 5000 mensen helpen blussen, nee niet slachtoffers. Spanje heeft andere landen om hulp gevraagd bij de bestrijding.

Jullie hebben al uit de krant vernomen dat er verschrikkelijke aanslagen met nitroglycerine op Britse en Amerikaanse vliegtuigen zijn verijdeld. Nu ook geen vloeistoffen meer meenemen in het vliegtuig, zelfs niet in de vrachtbagage.
Ben benieuwd of jullie je flesjes water mee mogen nemen, eerst er uit drinken om te laten zien dat het geen troep is.
Opa zal pas rustig slapen als jullie weer veilig thuis zijn, hij heeft het helemaal niet meer op intercontinentale vliegreizen sedert al de aanslagen.

Maar eerst nog een halve week vakantie houden en van alles zien. Zijn jullie al moe van al dat reizen en tochten maken? Thuis maar eens goed uitslapen.

Dag lieve schatten, nog veel plezier.
Marijke.
Rineke is nog nooit in Australië geweest10-08-2006 22:13
Rineke
Hallo familie,
Het zag er echt leuk uit in die fruittuin! Zoals Marijke al zij is die foto van N&M echt grappig! Wat jammer dat jullie het zwembad hebben gemist, das echt balen!
Het is hier niet echt zomers-weertje, en omdat ik toch niks beters te doen heb hebben Maaike en ik nu alweer twee dagen bij mijn vader in de productie gewerkt. Zwaar en saai werk, nee geen stikers plakken o.i.d met een echte zaagmachine, alles precies 13x15x120(!) rijen neerleggen. pff ik wil later echt met mensen weken, want dit werk 40 jaar lang neej no way!
maargoed, dit is mischien niet bepaald interressant om in aus te lezen, ik doe het gewoon omdat ik me verveel(en voor het geld ook ja), maar het zijn lange dagen (7.30-4.15) dus respect voor alle mensen die dit wel 40 jaar lang doen.
Verder zijn m`n oom en tante komen eten met hun Kaapfediaanse petekind van 29 ofzo. Behoorlijk gezellig.
Heel Heeel erg veel succes nog met de lange camper-ritten want ik kan me voorstellen dat dat soms niet altijd even leuk is!
ik hou jullie dagboek goed bij
liefs,
Rineke
Rineke is nog nooit in Australië geweest10-08-2006 15:46
marijkesvl
Lieve allemaal,

Wat een prachtige genietplaatjes in de kwekerij met zelfgemaakte lekkernijen, jullie zitten daar zo rustig, net alsof er geen rit voor en erna is.

Wat interessant, die kliffen in het land, dat je kunt zien hoe vreselijk oud het is. O en dat mooie licht in die heldere lucht, zo lekker schoon.

Het plaatje van Nicolien en Maarten in de camper vind ik heel leuk, nu ook nog plaatjes van zitten achter het stuur en liggen in de bedden en koken op het gasje, zou dat kunnen?
Er zijn toch wel veel krokodillen daar in dat land, kijk uit met pootje baden; hebben jullie ook nog schorpioenen gezien, of zijn die daar niet?

Het is hier nu iedere dag aan het regenen, niet achter elkaar gelukkig, ook wel zon. Heel goed voor de natuur.Het is nu echter veel kouder: in de ochtend 17/18 graden,even kacheltje aan en raam dicht. Misschien komt er nog een hiitegolfje als jullie terug zijn, om af te kicken.
Geniet maar van al het moois en lekkers dat jullie tegenkomen en van het gezelschap van Rudi en Frances. Veel liefs van Marijke.
Frans en Annita is al een keer in Australië geweest08-08-2006 18:03
Frans en Annita
Ha lieverds! Laat he dat wij nu pas iets schrijven. Maar we hebben een goede reden hoor. Zaterdag 5 augustus is Annita met haar laatste spulletjes verhuisd en ze woont nu echt hier!! We hebben wel ondertussen alle reisverslagen gelezen en we vinden het een geweldig leuke manier van betrokken zijn bij jullie "wereldreis." En dat over tig duizend km. Het voorval met Maarten in zee was echt angstig en ja, wat anderen al schreven: nu praat je er wel makkelijker over, maar je hart zit in je keel op zo'n moment. Annita en ik gaan a.s. zondag voor een week naar Engeland, cultuur snuiven, genieten van de Engelse haute cuisine en nippen aan de smakelijke biertjes en vooral: even genieten van en met elkaar en even bijkomen van de verhuizing en alles wat dat met je doet.
xxx veel plezier, goeie reis xxx
Rineke is nog nooit in Australië geweest08-08-2006 17:47
Rineke
Hallo familie Lamme
Wat interressant allemaal over die aboriginals. En wat een slimme dieren zijn die Salties! Jeetje ik&Steven zijn hierover echt verbaast, het is wel handig om te weten voordat je wild gaat kamperen!
vergeet niet om ook nog terug te komen,dikke doei,
Rineke en Steven
Margo is nog nooit in Australië geweest07-08-2006 14:51
Margo
Ha lieve allemaal,

Wat houden jullie het verslag trouw bij!
Wat een doodenge ervaring met die stroming! Nu kan je het navertellen maar op het moment zelf... ik moet er niet aan denken, je kind zo te zien, de angst die je dan moet hebben. Gelukkig is het goed afgelopen. Wat zit een ongeluk dan in een onverwachte hoek.
Maar daarna weer een schat aan geweldige ervaringen, lees ik.
Heel veel plezier en geniet ervan!
Liefs en groeten,

Margo
thomée is nog nooit in Australië geweest07-08-2006 12:15
thomée
eej eej allemaal,
echt een mooie site maar voral ook leuke verhalen!!
t is daar vast heel leuk! k ben net terug uit frankrijk maar dat was toch wel iets minder bijzonder!!
nog heeel veel plezier daar!! en nicolien veel plezier met je verjaardag.

groetjes Thomée
thomée is nog nooit in Australië geweest07-08-2006 11:56
marijkesvl
Lieve allemaal,

Gelukkig hebben jullie een mobieltje bij je zodat ik even de stemmen kon horen. Natuurlijk had ik wel gelezen dat het goed was afgelopen met jullie zee-avontuur, maar het was wel even schrikken en denken: het kan zomaar ineens gebeurd zijn.
Wat wij ons afvragen is waarom er wel gewaarschuwd wordt voor enge vissen maar niet (bij de camping bijvoorbeeld) voor gevaarlijke stromingen.
Wat een geluk bij een ongeluk is het dat Martijn niet zijn gewone bril op had toen hij de zee in ging om te helpen.

Het verhaal van de baobab vindt ik erg leuk, als kind heb ik een boek gelezen dat heette: Onder de Baobab, het speelde in Zuid-Afrika nog voor de officiële apartheid maar wel met verschil tussen blank en zwart. Ik vind het leuk dat ik nu een plaatje van die speciale boom heb gezien en nog wel met jullie erbij.
Heeft Maarten zijn hart kunnen ophalen aan het smullen van donuts? Ze zien er heerlijk uit, een dichtbije foto van weigies zou ik ook leuk vinden.
Wat is het eigenlijk gemakkelijk om iedere dag te bbq-en, geen gedoe met vieze bakpannen en gespetter en jus en zo in de camper. Thuis kun je weer genieten van een stampotje met uitgebakken spekjes, maar voorlopig is dat in de tropen niet aan de orde. Een salade van papaya en mango en lychees is dan lekker lijkt me.
Hebben jullie nog uitgeslapen met een extra blijfdagje voor de muiters onder jullie?

Ik krijg nu bezoek van buurkinderen en stop nu maar.
Veel liefs en be carefull.
Marijke.
Rineke is nog nooit in Australië geweest07-08-2006 11:21
Rineke
hoihoi,

wat een leuke verhalen, en belevenissen. Mijn vader is weer druk aan het werk, maar vrijdag heeft hij een halfrond bankje gekocht voor om de boom heen. het is een bankje met historie want het heeft op jachtlust gestaan. grappig he? gasten hebben geprobeert het in brand te steken en voor een klein bedrag hebben we het nu, terwijl die dingen soms 2000 eurie kosten.

Gisteren zijn m`n nichtjes wezen logeren en gingen we naar indische zandsculpturen kijken in Apeldoorn. was daar druk maar toen wij waren geweest stonden er echt mega rijen voor de kassa en tentoonstelling!
daarna gingen we naar Buslo(soort henschotemeertje)en dat was best leuk.

op de terugweg moesten we een noodrem op de vluchtstrook maken want steven had een Napolion snoepje in slokdarm vastzitten, dat was behoorlijk eng. Maar M&G hebben niet voor niets ehbo gedaan, en dat kwam goed van pas, hoe je op stevens rug moet meppen enz. Snoepje is niet meer naar boven gekomen, en voor z`n gevoel ook niet meer naar beneden. Die snoepjes eet Steven voorlopig niet meer...
Heel veel plezier nog met R&F, en gelukkig zijn jullie door die body board jongens gered!

groetjes Rineke
oja Frummel is weer helemaal gezond!
Margo is nog nooit in Australië geweest04-08-2006 14:22
Margo
Lieve allemaal,

Wat een prachtig reisverslag weer! Echt heel leuk om te volgen en de fotoos die erbij horen meteen te zien!
Wat een prachtige reis en wat een mooie dingen hebben jullie gezien! Ik was vooral gecharmeerd van het meertje in dat park, waarin jullie gezwommen hebben, heel idyllisch. Maar wat een lange excursie: 300 km !
Ik ben wel wat laat met schrijven in dit gastenboek, maar het was, zoals Marijke al schreef, heel druk de afgelopen weken met de verbouwing. En heet!!! De hele dag met drankjes in de weer, want die mannen (meestal 4) werkten als paarden van 7.15 tot soms 18.30 uur! En dat in die hitte. Ik/we waren \'s avonds volkomen op en uitgeteld. Ik heb alleen m\'n mail zo nu en dan bekeken, en dan alleen die van personen. Ik begin nu weer een beetje bij te raken. Sven zei dat ik een beetje minder dienstbaar moet zijn, dus dat probeer ik nu. Alleen de aannemer zelf is nu bezig, de rest heeft vakantie. Maar het is enorm opgeschoten, over een week kunnen we in de aanbouw en over 4 weken komt de keuken.

Zijn jullie nu samen met Rudi en Frances op reis?
Doe ze de groeten en nog heel veel plezier!!!
Ik hou het nu beter bij, hoor!
Liefs en groetjes,

Margo
Rineke is nog nooit in Australië geweest03-08-2006 19:30
Rineke
Leuk hoor zo`n lekker rustdagje! Die schelpen zien er heel bijzonder uit, wat dat betreft lijkt me het strand in Australie veel leuker!

Spannend hoor, dat jullie aan de andere kant van de wereld zitten en er dan lijkt te worden "ingebroken" in de schuur, gelukkig dat dit niet zo bleek te zijn!

groetjes,
Rineke
Ellen is al een keer in Australië geweest03-08-2006 15:17
Ellen
Hoi lieve allemaal,

Vandaag heb ik voor het eerst jullie reisverhalen en foto\\\'s bekeken. Wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken. Ik geniet met jullie mee. Wat een goeie teksten trouwens, ook van de kinderen. Echt kinderen met neerlandici-bloed.
Het is een heel raar idee dat jullie zoveel meemaken, daar aan de andere kant van de wereld, en wij alleen bezig zijn met het maken van een schuur. Met wij bedoel ik eigenlijk Peter. Ik doe alleen de catering, plankjes vasthouden en slaak af en toe bewonderende kreten. Het is trouwens een prachtexemplaar (de schuur bedoel ik, Peter natuurlijk ook, maar dat terzijde). Jawel, hij staat al. De fundering, de wanden en het dakgeraamte stonden binnen een paar dagen. Het dak zelf had meer voeten in de aarde, omdat het zwaar en precies werk was en vanwege de enorme hoosbuien die er regelmatig over ons heen trokken. Morgen (4 augustus) gaan de pannen erop en daarna kunnen Hanne en ik aan het schilderen (monumentengroen en mergelwit). Genoeg over de schuur.
In de nacht van 29 op 30 juli, hebben we trouwens nog de politie gebeld (112), omdat we dachten dat er in één van jullie schuren werd ingebroken. We hoorden gerommel en de bewegingsmelders achter in de tuin gingen steeds aan. Ze kwamen binnen vijf minuten en zelfs met twee auto\\\'s, zodat ze de \\\'boeven\\\' van twee kanten konden benaderen. Helaas, of liever gelukkig, was er niets te zien. Wel spannend om agenten met zaklantaarns door onze tuinen te zien lopen. Peter en ik hebben natuurlijk alles goed kunnen volgen met onze hoofden net boven de vensterbank uit. Ze kwamen ook nog even kloppen om te zeggen dat ze niets gevonden hadden.
Met onze poesjes gaat het goed. Ze groeien voorspoedig. Eén zijn we er al kwijt (\\\'Koes\\\'), via een kaartje dat ik bij AH had opgehangen. Twee worden er zaterdag (5 augustus opgehaald). We hebben er dan nog twee over, die we misschien wel allebei houden.
Jullie huis staat er overigens prima bij, de stapel post groeit gestaag, het gras is geel en de bramen zijn heerlijk. Nog heel veel plezier en kijk uit voor de krokodillen, die jullie, voor zover ik heb kunnen lezen, nog niet zijn tegengekomen.
veel liefs EllenEllen is al een keer in Australië geweest03-08-2006 12:07
marijke svl
Lieve allemaal,

Vanuit een bewolkt Nederland een berichtje naar jullie tropenverblijf waar zoveel ruimte is dat je niet hoeft na te denken en te discussieren over het wel of niet laten staan/vernietigen/hergebruiken van oude vervoermiddelen. Je zet het gewoon neer met een bordje erbij.
De gemeentes daar lijken wel bijna net zo groot als een provincie hier. Het is maar goed dat in Australië geen sloten en zachte bermen naast de weg zijn met die reuzentransporten.
Wouter, jij vindt een paar zonsondergangen per vakantie wel genoeg? Het is wel mooi hoor en ze zijn niet allemaal gelijk.

Ik vond die foto van het schelpenmozaïek erg leuk, doet me een beetje denken aan de aboriginalkunst.
Wat verkochten jullie in de winkeltjes Maarten, aan de mensen uit Deventer, zandtaartjes en gevulde schelpen?
Het is maar goed dat er geen kwallen waren in de zee toen jullie aan het zwemmen waren, waren de vissen in de zee echt bijterig?

De senioren op de camping zullen beslist niet gestresd worden van hun activiteiten, wat lijkt me dat vreselijk saai en geestdodend, heen en weer lopen met stoeltjes en hapjes en vislijnen en dat vier maanden lang met een keer in de twee maanden boodschappen doen.

Margo heeft het wel moeilijk met de verbouwing omdat ze er steeds bij moet zijn om vragen te beantwoorden waar en hoe bepaalde dingen moeten worden gedaan. Ze vindt dat ze niet weg kan en wordt er moe van, ook de catering neemt ze serieus en dat is natuurlijk bewerkelijk.
Nu ik dit schrijf hebben jullie Frances en Rudi al ontmoet om de tocht verder samen te maken. Leuk om met twee campers te reizen en dat door een naar ik aanneem een mooi gebied.
Veel plezier en doe maar de hartlijke groeten.
Tot de volgende brief, liefs van Marijke.
Ellen is al een keer in Australië geweest01-08-2006 16:07
marijke svl
Lieve allemaal,

Het was al interessant vanaf het begin van jullie reis, maar nu meer naar het noorden wordt het steeds mooier. Gek idee om een stuk continent te verplaaten per trein en boot, want er gaat veel naar China, wat zouden ze met de restaarde doen?

De plaatjes van het NP zijn schitterend, je zou er zo heen willen om te zien en te ruiken en te zwemmen. De zonsondergangen zijn ook zo mooi hoorde ik van jullie door de telefoon en zag ik op de foto\'s.

Zijn jullie al bruin geworden en zijn er ook enge beesten die steken en bijten? Hebben jullie mooie vogels gezien en gehoord?

De hiitegolf hier is nu voorbij en we hebben verfrissende regenbuien gehad, waarbij de temperatuur behoorlijk is gedaald, ik heb het nu bijna koud \'s morgens, het is wennen van 26 naar 20 graden met opstaan.

We zijn naar E\'s verjaardag geweest en hebben zijn onderkomen gezien, hij woont in een verrukkelijk stuk Drente. Het was allen jammer dat er een enorme file was met vakantieverkeer, wij ook zwarte zaterdag net als in Frankrijk.

Lieve schatten tot de volgende brief en ik ben benieuwd naar nog meer prachtige verhalen en foto\'s; wat een moed overigens om na een volle dag te gaan samenvatten en schrijven, dat is echter wel de manier om het goed vast te leggen.
Veel liefs, Marijke.

O ja, Wouter, wat Rineke schreef over het feit dat jij niet schrijft had ik ook al gedacht maar jij bent natuurlijk druk met de supervisie en het uitrekenen dollar-kilometers. Niet erg hoor, je hebt schrivers en uitgevers, dag hoor.
Rineke is nog nooit in Australië geweest01-08-2006 11:27
Rineke
Wauw echt een mooi meer, en wat een groote Dumptruc!

toevallig want ik heb ook welleens van die Wegies gegeten(in de wintersportvakantie).
Heel veel plezier nog!
oja, Nicolien ik was vergeten te vragen maare, wat heb je eigelijk voor je verjaardag gekregen?

groetjes Rineke
ik wou ook nog even zeggen dat Frummel longontsteking heeft, erg he?

Rineke is nog nooit in Australië geweest29-07-2006 21:41
Rineke
hallo allemaal!

ik ben weer terug van vakantie en heb alles even doorgeken. En wat me opviel was dat Wouter slechts 1 stukje heeft geschreven! het lijkt net alsof jullie Wouter hebben achter gelaten of het vliegveld in Perth ofzo. Wouter mag best wat meer schrijven, hoor!
Voordat we naar Lochem gingen werd mijn lieve&rijke oom 60 jaar en toen mochten Maaike Steven ik en mijn neef Jaap in zijn camper slapen. Welliswaar niet zo lang maar wel met vast bed en douche enz. Steven sliep uiteindelijk in de auto dus ik lag solo in het vaste bed en dat was groooot. ik weet nu dus ook een beetje hoe het is om in een camper te slapen, en bij iedere draai wiebbelt die hele camper echt een raar gevoel is dat joh!
ik heb best een leuke fietsvakantie gehad. 257 km gefietst, met de Pasma`s op camping gestaan met Nouschka in zoo`n schattig hondefiets-caravannetje! het was echt heet! behalva toen we gister met de trein terug gingen keiharde regen en wind! Was een gehaast op station, konden maar twee dikke fietsen in de ene hal en toen waren steven en ik dus alleen met twee fietsen....

nou echt heel veel plezier nog daar!

groetjes, Rineke
Ik vind die foto van Maarten die van de rots afspringt echt super mooi!
Ingrid is al een keer in Australië geweest28-07-2006 16:15
Ingrid
Hallo allemaal,
Wij zijn net terug uit Spanje en ik heb snel al jullie verslagen doorgelezen. Gaaf joh, krijg ook echt weer de "Aus-kriebels". Wij gaan volgende week een paar dagen naar onze Duitse vrienden om plannen te maken voor onze reis naar Australie (we reizen weer samen).
Nog heel veel plezier daar en ik verheug me al op de volgende verslagen.
Groetjes,
Dico, Ingrid, Karlijn en Joran.
Rudi is al een keer in Australië geweest26-07-2006 12:36
Rudi
Hoi allemaal,
We genieten van jullie verhalen. Maarten, het water is koud omdat het hier winter is. Maar in Darwin is het zeewater 30 graden.
Frances en ik vliegen morgen naar Broome en dan de volgende dag met een 4WD -postlady!- naar Cape Leveque. Blijven daar vijf dagen,terug naar Broome met de postlady en op 2 augustus ontmoeten we elkaar daar.
Tot volgende week
Rudi.
Desiree is al een keer in Australië geweest23-07-2006 18:44
Desiree
Hoi allemaal

Gaat goed met jullie in australie wat een grote camper hoe rijdt dat???
Hier gaat ook alles goed wij zijn op het moment in Brig.
Wij zijn al in Zermatt geweest, was erg goed ook erg warm maar in de bergen gaat dit altijd wel weer beter dan ergens anders.
Het is erg warm in heel Europa.
Wij gaan morgen vroeg naar de camping Luxor door jullie aangeraden, we hebben niet gereseveerd, dit kan niet, dus of we een plek hebben weten we niet.
Anders is er vast ergens anders een camping.
De reistijd naar Sadinie was te lang ongeveer nog 15 uur dus toch maar toscane.

Nog veel plezier in ausi

tot hoors
groet Desiree
pim is al een keer in Australië geweest23-07-2006 18:32
pim
hoi Maarten

we zijn niet op de kleine matter hoorn geweest maar we zijn wel naar een meer geweest waar hele kleine kikkertjes waaren van anderhalve sentiemeter als je ze oppakte dan sprongen ze zo iut je hand en we hebben op 2300 meter hoog gezwommen!!!!en nog veel plezier inaustralie

groetjes pim

pim is al een keer in Australië geweest23-07-2006 11:46
marijke svl
Lieve allemaal,
Heerlijke verrassing, veel verslagen tegelijk, ik was zo nieuwsgierig geworden.Verjaardag leuk gevierd in luxe hotel met de slingers. Wat is die camper leuk om te zien in het vrije veld. Maken jullie nog wat plaatjes van het interieur? Veel liefs Marijke.
pim is al een keer in Australië geweest20-07-2006 13:10
marijke svl
Lieve Maarten,

Vind je de camper ook zo leuk om in te reizen en slapen? Jouw Vlijtig Liesje doet het goed, ze staat in de schaduw en krijgt veel water, ze heeft er wel tien bloemen bij. Dikke knuffel van oma. HMMMM.
marijke SvL is nog nooit in Australië geweest18-07-2006 09:43
marijke SvL
Lieve Nicolien,

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, we wensen jou en MMWM een gezellige dag met een lekker diner.
Heeft Martijn nu een spijkerbroek? Wij hebben hier een hittegolf, lekker. Veel liefs van Koos en oma.
Rineke is nog nooit in Australië geweest17-07-2006 23:01
Rineke
Morgen gaan wij op vakantie dus wou ik alvast dit ff zeggen:

!!!NICOLIEN GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!

heel erg veel plezier morgen, 14 is een mooie leeftijd(toch?).

veel succes nog de rest van de reis (speciaal voor Martijn in z`n broek (wat een echte vader achtige actie is))

xxx Rineke
Luc & Barbara is nog nooit in Australië geweest17-07-2006 22:32
Luc & Barbara
Wir wünschen eine schöne Reise. Da kommen uns viele Erinnerungen an Australien 2000 wieder in den Sinn.
Marijke SvL is nog nooit in Australië geweest17-07-2006 15:20
Marijke SvL
Hallo allemaal,

Heel leuke verhalen en sprekende foto's van de
interessante uitjes en gezellig familie-gebeuren.
De winter is daar niet zo saai als hier, veel
groen. Liefs van ons beiden.
barbara meihuizen is al een keer in Australië geweest16-07-2006 19:32
barbara meihuizen
Ha Marjam,
Leuk om mee te lezen met jou en familie.
Ik klik steeds op de foto's om te zien of ze
niet wat groter kunnen worden - ik zou alle
gezichten net wat beter willen zien.
Heel veel plezier met de camper!
Liefs,
Barbara
Pim is al een keer in Australië geweest15-07-2006 20:13
Pim
Hoi maarten

veel plezier in australie gaan naar wij gaan naar itelie maar eerst naar tzermat naar de kleine matten horn

groeten pim
Desiree is al een keer in Australië geweest15-07-2006 20:06
Desiree
Hoi

Wat een leuke site zeg.
Vandaag zijn Pim en Nina terug gekomen van Kamp het thema was ice age, erg leuk kamp met deze keer goed weer en dat in de buurt van Zantvoort.
Vannacht gaan wij naar Zwiterland voor een week dan naar Italie over drie weken lezen wij weer verder.
Groet Desiree
Rineke is nog nooit in Australië geweest12-07-2006 14:43
Rineke
Hallo familie,
ik vind dit weer een verrassende site geworden! m`n complimenten. ik heb de foto`s van 2003 ff snel doorgescrold en ik hoop dat er dit jaar ook weer zulke leuke met veel tekstbijkomen . Heel erg veel plezier met de camper en Frances&Jacqueline!
En vergeet vooral niet om veilig terug te komen! hihi

xxx Rineke
(en vergeet ook niet dat krokodillen gevaarlijk zijn!)
Marijke is nog nooit in Australië geweest10-07-2006 13:21
Marijke
Lieve kinderen en kleinkinderen,

Na maanden, weken, dagen uitkijken naar deze speciale vakantie is dan eindelijk het aftellen van de uren begonnen.
Hebben jullie echt alles gedaan en ingepakt, geen paspoorten vergeten?
Blijkens de routebeschrijving zullen jullie veel zien en doen, gelukkig dat er genoeg blijfdagen zijn om op je gemak te genieten, te zwemmen,
reisverslag bijwerken, lezen, wasje doen.
Ik ben erg benieuwd naar de verhalen en de foto's.

Sterkte met de lange vliegreis, en Nicolien, denk aan de schaartjes en de appeltjes.
Heeeel veel plezier, wees voorzichtig, trek warme dingen aan, hoewel jullie bergklimaat gewend zijn 's nachts
Groeten van Koos en veel liefs van oma.

Wilma is nog nooit in Australië geweest09-07-2006 21:31
Wilma
Hoi allemaal,

Wij zijn net terug van de vakantie, nu jullie op het punt staan te vertrekken. Heel veel plezier en geniet van alles wat jullie zien en ervaren. We kijken uit naar jullie reisverslag.

Veel vakantiegroetjes,
Wilma, Martien en Brigit
Lea is al een keer in Australië geweest08-07-2006 19:01
Lea
Hallo reizigers,
Ik ga jullie reisverhalen met veel plezier en interesse volgen. Wij zijn zelf dit jaar 3 maanden (feb-mrt-april) in OZ geweest en helemaal verleifd geowrden op het land. De reis die jullie nu gaan maken van Perth naar Darwin willen wij graag over twee jaar gaan doen rond deze tijd. Ben dus ook erg benieuwd hoe het klimaat is onderweg. Rest mij jullie een hele fijne vakantie toe te wensen.
groetjes Lea
Suus is al een keer in Australië geweest06-07-2006 21:49
Suus
Ooooh, ik ben best een beetje jaloers hoor op jullie! Zelf ben ik in 2001 / 2002 een jaar samen met mijn vriend in Australie en Nieuw-Zeeland geweest en ik weet dus hoe uniek het is. Ik wens jullie een super tijd toe en ben benieuwd naar de ervaringen. Wij hebben inmiddels een klein ventje van ruim 8 maanden en wij hopen volgend jaar september voor ong. 5 weken naar Aus/NZ te gaan. Onze voorbereidingen (in ons hoofd nu nog .. en de spaarpot) zijn ook begonnen ...

Geniet!!
Frances is al een keer in Australië geweest06-07-2006 13:03
Frances
Hallo family Lamme,
We are becoming excited, we too feel that we will be on holiday when you visit us. Suddenly we see little things around the house which need to be done in preparation for your visit.
We are having a very dry winter and have bought a tankerful of water to ensure that you will be able to wash. Both dams are dry.
In between preparation we watch the football, and Rudi now watches the Tour de France.
I have borrowed a book that you may like to read, about the aboriginal resistance fighter, The Story of Jandamarra. We will be passing through his territory in the vicinity of the Fitzroy River, near Tunnel Creek in the Kimberley.
Have a good journey over, we will be waiting to greet you,
Frances
Frances is al een keer in Australië geweest06-07-2006 10:34
Brigid
G'day all. I look forward to seeing you all soon, you'll be here before you know it! Have a safe journey.
Rudi is al een keer in Australië geweest05-07-2006 13:27
Rudi
Wij kijken uit naar je aankomst in Melbourne. En daarna de prachtige tocht in WA.
Denk er aan dat de Australische douane fanatiek is over fruit en ander voedsel.
Rudi.
Hanne is nog nooit in Australië geweest03-07-2006 16:38
Hanne
heey, Heel veel plezier in Australie!! Ik zal dien heeeeeel eruuggg misse!!!!! en de rest ook natuurlijk!!!
Ik ga jullie reisverslagen bijhouden!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Han
marga is nog nooit in Australië geweest02-07-2006 23:20
marga
lieve marjam and family, nog even dus en dan gaan jullie, wat een reis!veel plezier in the land down under, geniet!lieve groet, marga
Miekje is nog nooit in Australië geweest01-07-2006 14:26
Miekje
HeJj! Ick Ben Zelf nOg Nooiit In Australiie Geweest, maar iiCk zOu Het egt Super Vet Vinden om R Ns Heen te gaan! Ik Ga proberen Jullie Reisverslagen bY te hOuden want zelf Ga ik Alleen Maar EeN Weekje Naar Texel! (waar Ook NiX Miis Mee is hOor! [Aa]) Veel Plezier DaarO!!
~*XxX*~ MiiekJe
Roland is nog nooit in Australië geweest28-06-2006 19:58
Roland
Familie Lamme, hele fijne tijd in Australië!
Floor is nog nooit in Australië geweest28-06-2006 16:27
Floor
Hej, ik wens jullie heel veel plezier downunder! Sterkte met de lange vliegreis!! Bye, Floor

 

Disclaimer